fbpx

Traprenovatie hout

Traprenovatie hout bij ProStairs

Kan een trap worden gerenoveerd met hout? Ja, dat kan! Er zijn diverse methoden om een trap te renoveren, waarbij hout een veelgebruikt en geliefd materiaal is. Tegenwoordig worden verschillende soorten houten overzettreden vervaardigd, waaronder massieve en Multiplank varianten.

Trap renoveren met eiken planken

Bij ProStairs staat kwaliteit en duurzaamheid voorop. Daarom bieden wij uitsluitend Eiken Multiplank overzettreden aan. Deze keuze hebben wij niet zomaar gemaakt. Dit eiken hout biedt verschillende voordelen die we hieronder verder benoemen.

De 7 voordelen van een traprenovatie met eiken overzettreden

traprenovatie hout - houten open trap

Hieronder een selectie van onze traprenovatie hout materialen

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Geen probleem, wij hebben een selectie gemaakt van onze hardlopers. Bekijk op onze hardlopers pagina de houten trappen die het meest gekozen worden.  Persoonlijke advies nodig? Onze styliste komt graag langs om de mogelijkheden te bespreken.

Houten trap – Smoke

Houten trap – Natural

Houten trap – White

Houten Trap – Bourbon

Houten trap – Charcoal

Waarom geen traprenovatie met massief eiken ?

Massief Eiken wordt gemaakt door meerdere stroken eiken tegen elkaar te verlijmen. Daardoor kunnen deze stroken na verloop van tijd onderling van elkaar gaan werken. Daardoor kan er scheurvorming in uw houten overzettreden optreden.

Hout werkt
Hout werkt, vooral op trappen. Daarom bieden wij een product aan waarbij deze werking vrijwel opgeheven is: de Eiken Multiplank Overzettreden. Deze behoudt dezelfde uitstraling als een massieve trede, maar heeft aanzienlijk minder werking.

Traprenovatie met massief houten overzettreden.
Video afspelen over ProStairs... Bekend van TV! - PVC trapbekleding

De voordelen van eiken overzettreden van Prostairs

Onze houten traptreden bestaan uit twee lagen: een basislaag van Berken-Multiplex met daarbovenop een Eiken toplaag. De verschillende lagen Berken-Multiplex worden kruislings verlijmd met behulp van koude verlijming, waardoor het hout bijna niet meer werkt. Dit resulteert in minimale scheurvorming en voorkomt dat knoesten losbreken. Bovendien kan er veel strakker worden gemonteerd, aangezien we geen rekening hoeven te gehouden met de werking van onze Eiken overzettreden.

Scheurvorming in massief eikenhout biedt stof en vuil de kans om in het hout te trekken, wat kan leiden tot grijze vlekken die zeer moeilijk te verwijderen zijn. Door te kiezen voor traprenovatie hout met Eiken Multiplank overzettreden kunt u dit voorkomen. U kiest dan voor een duurzaam en gebruiksvriendelijk product.

Traprenovatie hout, makkelijk in onderhoud

Het onderhoud van eiken overzettreden is eenvoudig en u kunt dit gemakkelijk zelf doen. Daarom raden wij aan om de meegeleverde voedende trapzeep  eens per twee weken te gebruiken. De oliën en vetten in de zeep voeden niet alleen de originele kleur, maar beschermen ook de toplaag.

Als u na verloop van tijd een andere uitstraling wilt voor de houten traptreden, kunt u dit zelf doen door de trap schoon te maken met de voedende trapzeep en vervolgens de traptreden in te wrijven met onze Opfrisolie. Hierdoor krijgt de trap een vernieuwde afwerking die nog jaren meegaat. Als u echter een compleet andere kleur wenst, dient u de trap eerst te schuren voordat u een nieuwe afwerking aanbrengt.

Traprenovatie advies aan huis of in onze showroom

Traprenovatie waarom zou u dat doen? Wanneer uw trap een doorn in het oog is, maar u niet dagen in de rommel wilt zitten voor een compleet nieuwe trap, denk dan eens aan traprenovatie. Door overzettreden te plaatsen over uw huidige trap krijgt u doorgaans binnen 1 dag een compleet nieuwe uitstraling.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lichte eiken treden met een donker stootbord. Dat kan van eiken met een andere kleur olie, maar u kunt ook kiezen voor een stoer zwart stootbord van HPL. Zo zorg je voor contrast en wordt uw trap niet een saaie massief houten trap. Zwart zie tegenwoordig trouwens ook veel terug in allerlei moderne interieurs met zwart stalen deuren, lampen en meubels of keukens. Hoe gaaf is het dan dat de trap daar mee matcht?

Vind u het lastig om het u voor te stellen of te kiezen? Maak een afspraak met onze styliste voor persoonlijk advies aan huis. Of kom langs in onze showroom!

Inspiratie opdoen via Pinterest

Heeft u vragen over uw traprenovatie?