fbpx

Traprenovatie betonlook

Traprenovatie betonlook bij ProStairs

Steeds meer mensen willen de trap een industriële uitstraling geven. Om die reden is een betonlook op een trap momenteel erg populair. Wist u dat een betonlook traprenovatie heel eenvoudig te realiseren is met overzettreden van ProStairs?

ProStairs heeft als enig bedrijf in Nederland écht handgesmeerd beton als overzettreden in de collectie.

Sinds de betonlook in Laminaat of PVC zijn intrede heeft gedaan als materiaal voor traprenovatie, is ProStairs zich gaan ontwikkelen om ook écht beton als overzettreden te maken. Dit proces was uitdagend, omdat gewoon beton of betonciré niet geschikt is voor traprenovaties. Het zou te veel geluid veroorzaken en snel kunnen scheuren of breken.

Na het testen van verschillende recepten is er uiteindelijk een product ontstaan dat voldoet aan onze hoge verwachtingen op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. 

De 6 voordelen van een betonlook traprenovatie als overzettreden:

Een gesloten trap met betonlook traptreden als overzettreden voor een traprenovatie betonlook

Hieronder een selectie van onze traprenovatie betonlook collectie

Ziet u door de bomen het bos niet meer in onze grote collectie? Geen probleem, wij hebben een selectie gemaakt van onze hardlopers. Bekijk op onze hardlopers-pagina de betonnen overzettreden die het meest worden gekozen bij een traprenovatie betonlook. Persoonlijk advies nodig? Onze styliste komt graag langs om de mogelijkheden te bespreken.

Trap betonlook – DN.02.49

Trap betonlook – RAL7002

Trap betonlook – RAL9017

Prostairs traprenovatie betonlook: uniek fabricage proces

Bij een betonlook traprenovatie worden voor elke opdracht de betonnen overzettreden op maat gemaakt. Dit wordt gedaan door vanuit basisingrediënten de uiteindelijke emulsie van beton te creëren. Aan deze emulsie voegen wij kleurstof toe van RAL-kleuren. 

Na het ruwen en primen van het plaatmateriaal, wordt de emulsie met de hand op het plaatmateriaal aangebracht. Hierdoor ontstaat een uniek patroon op elke trede. Het handmatige aanbrengen zorgt voor voelbare structuur, waardoor de betonnen overzettreden niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook functioneel met een hoogwaardige glijweerstand.

Om het product verder te beschermen tegen externe invloeden zoals vuil, stof en vocht, wordt er na het drogen nog een extra behandeling toegepast. Hierdoor blijft de kwaliteit van het materiaal behouden en behoudt de trap zijn aantrekkelijke uiterlijk.

Het onderhoud na een betonlook traprenovatie, is bijzonder eenvoudig. Enkel het afnemen van de trap met een vochtige doek volstaat, wat zorgt voor een probleemloos en gemakkelijk onderhoud van de traprenovatie. Door de goede bescherming en het eenvoudige onderhoud, kan u langdurig genieten van een prachtige trap.

Dichte traprenovatie beton overzettreden met een uniek fabricageproces
Traprenovatie betonlook
Traprenovatie met betonnen overzettreden is een veilige trap voor kinderen met veiligheidsprofiel

Een veilige trap met betonnen overzettreden

Bij een betonlook traprenovatie worden de treden van je huidige trap vervangen door treden met een betonlook. Deze treden schuiven we als het ware over de huidige traptreden heen. Onze overzettreden zijn voorzien van het ProStairs veiligheidsprofiel. Doordat de kleur van het materiaal op basis van RAL-kleuren wordt gemaakt, kunnen ook de veiligheidsprofielen in dezelfde RAL-kleur mee gespoten worden. Kiest u voor beton dan heeft u een trap met een uniek decor, hoogwaardige kras- en slijtvastheid en de kwaliteit die u van een ProStairs traprenovatie mag verwachten.

Een traprenovatie betonlook kan op zowel dichte als op open trappen toegepast worden, ook de onderzijden van de treden bij open trappen zijn geen probleem. Of u nu een traditionele trap heeft met gesloten treden of een moderne open trap, een betonlook traprenovatie past zich moeiteloos aan uw wensen aan en biedt een tijdloze esthetiek die zowel visueel aantrekkelijk als functioneel is. Deze veelzijdigheid maakt betonlook traprenovatie tot een aantrekkelijke keuze voor allerlei soorten trapontwerpen.

De kosten van een traprenovatie met betonlook zijn afhankelijk van verschillende factoren. Het renoveren van een trap is maatwerk, daarom kan u vrijblijvend een offerte aanvragen.

Traprenovatie advies aan huis of in onze showroom

Traprenovatie waarom zou u dat doen? Wanneer uw trap een doorn in het oog is, maar u niet dagen in de rommel wilt zitten voor een compleet nieuwe trap, denk dan eens aan traprenovatie. Door overzettreden te plaatsen over uw huidige trap krijgt u doorgaans binnen 1 dag een compleet nieuwe uitstraling.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lichte eiken treden met een donker stootbord. Dat kan van eiken met een andere kleur olie, maar u kunt ook kiezen voor een stoer zwart stootbord van HPL. Zo zorg je voor contrast en wordt uw trap niet een saaie massief houten trap. Zwart zie tegenwoordig trouwens ook veel terug in allerlei moderne interieurs met zwart stalen deuren, lampen en meubels of keukens. Hoe gaaf is het dan dat de trap daar mee matcht?

Vind u het lastig om het u voor te stellen of te kiezen? Maak een afspraak met onze styliste voor persoonlijk advies aan huis. Of kom langs in onze showroom!

Inspiratie opdoen via Pinterest

Heeft u vragen over uw traprenovatie?