fbpx

Traptreden beton

Traptreden van beton als overzettreden voor een traprenovatie

Steeds meer mensen willen de trap een industriële uitstraling geven en de betonlook is helemaal Hot. Wist u dat traptreden van Beton als overzettrede mogelijk zijn?

ProStairs heeft als enige bedrijf in Nederland écht handgesmeerd Beton als overzettrede in de collectie.

Sinds de betonlook in Laminaat of PVC zijn intrede heeft gedaan als traprenovatie, is ProStairs gaan ontwikkelen om ook écht Beton als overzettrede te maken. Dit heeft best wat voeten in de aarde gehad, omdat gewoon Beton of Beton-Ciré niet geschikt is voor traprenovaties. Het zou teveel geluid maken en zeer snel scheuren of zelf breken.

Door verschillende recepten te testen is er uiteindelijk een product ontstaan dat aan onze verwachtingen voor kwaliteit en duurzaamheid voldoet.

De 6 voordelen van een traprenovatie met beton als overzettreden:

Een gesloten trap met betonlook traptreden als overzettreden voor een traprenovatie betonlook

Hieronder een selectie van onze PVC traprenovatie materialen

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Geen probleem, wij hebben een selectie gemaakt van onze hardlopers. Bekijk op onze hardlopers pagina de PVC trappen die het meest gekozen worden.  Persoonlijke advies nodig? Onze styliste komt graag langs om de mogelijkheden te bespreken.

Trap betonlook – DN.02.49

Trap betonlook – RAL7002

Trap betonlook – RAL9017

Prostairs beton overzettreden uniek fabricage proces

De traptreden beton als overzettreden wordt voor iedere opdracht afzonderlijk gemaakt, dit geschiedt door vanuit basisingrediënten de uiteindelijke emulsie van beton te creëren. Aan deze emulsie voegen wij kleurstof toe op basis van RAL-kleuren.

Nadat het plaatmateriaal geruwd is en met een primer bewerkt zal de emulsie met de hand op het plaatmateriaal gesmeerd worden. Het resultaat, iedere trede is uniek en heeft zijn eigen patronen. Doordat het met de hand aangebracht wordt zal er structuur voelbaar zijn, dit geeft dat beton overzettrede niet alleen qua uitstraling maar ook voor de functionaliteit een hoogwaardig product is met een hoge glij weerstand.

Wanneer het product droog is zal er nog een behandeling overheen gaan die het materiaal beschermt tegen invloeden als vuil, stof en vocht.

Onderhoud van de traptreden Beton is erg makkelijk. Enkel het afnemen van de trap met een vochtige doek volstaat.

Dichte traprenovatie beton overzettreden met een uniek fabricageproces
Traprenovatie met betonnen overzettreden is een veilige trap voor kinderen met veiligheidsprofiel

Een veilige trap met betonnen overzettreden

De traptrede beton overzettrede worden voorzien van het ProStairs veiligheidsprofiel Doordat de kleur van het materiaal op basis van RAL-kleuren wordt gemaakt, kunnen ook de veiligheidsprofielen in dezelfde RAL-kleur mee gespoten worden. Kiest u voor Beton dan heeft u een trap met een uniek decor, hoogwaardige kras- en slijtvastheid en de kwaliteit die u van een ProStairs traprenovatie mag verwachten.

Beton overzettrede kunnen op zowel dichte als open trappen toegepast worden, ook de onderzijde van de treden bij open trappen zijn geen probleem.

Traprenovatie advies aan huis of in onze showroom

Traprenovatie waarom zou u dat doen? Wanneer uw trap een doorn in het oog is, maar u niet dagen in de rommel wilt zitten voor een compleet nieuwe trap, denk dan eens aan traprenovatie. Door overzettreden te plaatsen over uw huidige trap krijgt u doorgaans binnen 1 dag een compleet nieuwe uitstraling.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lichte eiken treden met een donker stootbord. Dat kan van eiken met een andere kleur olie, maar u kunt ook kiezen voor een stoer zwart stootbord van HPL. Zo zorg je voor contrast en wordt uw trap niet een saaie massief houten trap. Zwart zie tegenwoordig trouwens ook veel terug in allerlei moderne interieurs met zwart stalen deuren, lampen en meubels of keukens. Hoe gaaf is het dan dat de trap daar mee matcht?

Vind u het lastig om het u voor te stellen of te kiezen? Maak een afspraak met onze styliste voor persoonlijk advies aan huis. Of kom langs in onze showroom!

Inspiratie opdoen via Pinterest

Heeft u vragen over uw traprenovatie?