fbpx

Traptreden van hout

Traptreden van hout bij ProStairs

Traptreden van hout, kan dit? Absoluut! Er zijn verschillende manieren om een trap te renoveren. Hout is namelijk een veelgebruikt én populair materiaal. Tegenwoordig worden er verschillende soorten houten overzettreden geproduceerd. Denk daarbij aan massieve en multiplank overzettreden.

Eiken multiplank beste keus
ProStairs staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Daarom bieden wij alléén de eiken multiplank overzettreden aan. Deze keuze hebben wij niet zomaar gemaakt en leggen wij graag uit.

De 7 voordelen van een traprenovatie met eiken overzettreden

Traptreden van hout voor een traprenovatie met led verlichting verwerkt in de houten traptreden.

Hieronder een selectie van onze traprenovatie hout materialen

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Geen probleem, wij hebben een selectie gemaakt van onze hardlopers. Bekijk op onze hardlopers pagina de traptreden van hout die het meest gekozen worden.  Persoonlijke advies nodig? Onze styliste komt graag langs om de mogelijkheden te bespreken.

Houten trap – Smoke

Houten trap – Natural

Houten trap – White

Houten Trap – Bourbon

Houten trap – Charcoal

Waarom geen traprenovatie met massief eiken overzettreden?

Massief Eiken wordt gemaakt door meerdere stroken eiken tegen elkaar te verlijmen. Daardoor kunnen deze stroken na verloop van tijd onderling van elkaar gaan werken. Daardoor kan er scheurvorming in uw houten overzettreden optreden.

Hout werkt
Iedereen weet dat hout werkt. Juist op de trap! Juist om die reden bieden wij een product aan waarbij die werking nagenoeg opgeheven is… De Eiken Multiplank Overzettrede, deze heeft gewoon dezelfde uitstraling van een massieve trede, maar deze werkt dus mimaal. 

Traprenovatie met massief houten overzettreden.
Video afspelen over ProStairs... Bekend van TV! - PVC trapbekleding

Hierom wilt u de eiken overzettreden van Prostairs

Onze Traptreden van hout bestaan echter uit 2 lagen. Een basislaag van Berken-Multiplex met daarop een Eiken toplaag. Verschillende lagen Berken-Multiplex worden kruislings verlijmd door middel van koude verlijming. Waardoor het hout nagenoeg niet meer werkt. Kortom, de plank vertoont geen scheurvorming. Knoesten mogen niet losbreken en er kan bovendien vele malen strakker gemonteerd worden. Want er hoeft geen rekening gehouden te worden met de werking van onze Eiken overzettreden.

Massief eiken
Scheurvorming in hout geeft stof en vuil de kans om in het hout te trekken. Hierdoor kunnen er grijze vlekken in het product ontstaan. Bovendien zijn die zéér moeilijk te verwijderen. Als u kiest voor traprenovatie met Eiken Multiplank overzettreden? Dan wordt dit voorkomen. U kiest voor een duurzaam en gebruiksvriendelijk product

Traptreden van hout, makkelijk in onderhoud

Onderhoud van eiken overzettreden is makkelijk. U kunt dit bovendien zelf doen. Daarom adviseren wij de meegeleverde voedende trapzeep 1 x per 2 weken te gebruiken. De oliën en vetten in de zeep voeden niet alleen de originele kleur. Ze beschermen ook de toplaag.

Toch een andere look?
Wilt u de traptreden van hout na een aantal jaren toch eens opfrissen? Of wilt de trap een andere look geven? Dan kunt u dit zelf doen door de trap schoon te maken met de voedende trapzeep. Daarna wrijft u de traptreden van hout in met onze Opfrisolie. Hierdoor krijgt de trap een afwerking die weer jaren meegaat. Indien u toch een andere kleur wilt, dan zult u de trap vooraf wel eerst moeten schuren.

Traprenovatie advies aan huis of in onze showroom

Traprenovatie waarom zou u dat doen? Wanneer uw trap een doorn in het oog is, maar u niet dagen in de rommel wilt zitten voor een compleet nieuwe trap, denk dan eens aan traprenovatie. Door overzettreden te plaatsen over uw huidige trap krijgt u doorgaans binnen 1 dag een compleet nieuwe uitstraling.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lichte eiken treden met een donker stootbord. Dat kan van eiken met een andere kleur olie, maar u kunt ook kiezen voor een stoer zwart stootbord van HPL. Zo zorg je voor contrast en wordt uw trap niet een saaie massief houten trap. Zwart zie tegenwoordig trouwens ook veel terug in allerlei moderne interieurs met zwart stalen deuren, lampen en meubels of keukens. Hoe gaaf is het dan dat de trap daar mee matcht?

Vind u het lastig om het u voor te stellen of te kiezen? Maak een afspraak met onze styliste voor persoonlijk advies aan huis. Of kom langs in onze showroom!

Inspiratie opdoen via Pinterest

Heeft u vragen over uw traprenovatie?