fbpx

Open trap renoveren

Open trap renoveren

Wij krijgen weleens de vraag of wij ook een open trap renoveren. Dat doen wij zeker! Het renoveren van een open trap verschilt niet veel met het renoveren van een dichte trap. U heeft bij een open trap de extra keuze om ook de onderkant mee te laten bekleden, dan is de trede helemaal ‘ingepakt’. De kleur en materiaalkeuze bij een open trap is groot, omdat u kan kiezen uit de hele collectie. Alle materialen zijn hiervoor geschikt. 

Met een open trap bedoelen wij een trap met open ruimtes tussen de treden en is dus niet voorzien van stootborden, zoals bij een dichte trap. Wij bieden ook de mogelijkheid om uw trap dicht te maken. Dit doen wij overigens alleen in combinatie met een traprenovatie.

De enige twee opties die wij niet kunnen uitvoeren bij een open traprenovatie zijn:

  • Het bekleden van een zijwang

  • LED-verlichting aanbrengen onder de trede

Als uw trap schoon is (zonder grove lijmresten of kraaklatten) voordat wij aan de slag gaan, dan kunnen wij een open trap renoveren in doorgaans anderhalve dag. Dit doet een van onze vakmannen netjes zonder hak- en breekwerk. Indien nodig zagen wij buiten en bij regen of sneeuw neemt de vakman zijn opblaastent mee. Het enige wat u hoeft te doen is ‘s morgens tussen 8 en 9 de deur voor hem te openen. De volgende dag is de trap meestal klaar.

Let op! Pas 4 uur na de montage mag u voorzichtig over de trap lopen. 24 uur na de montage is de lijm uitgehard en kan de trap normaal belast worden. Als de gelijmd en gekit is, overhandigt de monteur het opleverpakket (garantiebewijs, onderhoudsproduct en instructie). Alle punten worden doorgenomen en er we controlere of alles naar wens is.

Bent u geïnteresseerd of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via de telefoon of maak een afspraak op de website.

Betonlook - Vanta - traprenovatie - open trap renoveren

Voordelen van een open trap

Het grootste voordeel van een open trap is dat je er doorheen kunt kijken, wat een ruimtelijk gevoel creëert. De trap zorgt ervoor dat de ruimtes groter lijken en kan zowel worden geplaatst in een modern interieur als in een klassiek interieur. Een open trap creëert ook en gevoel van verbondenheid tussen de verschillende kamers.

Naast het feit dat een open trap uw huis een ruimtelijk gevoel geeft, zijn er ook nog andere voordelen. Zo is een open trap onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk schoon te maken. U hoeft zich geen zorgen te maken over stof en vuil dat zich onder de trap verzamelt, omdat u er gemakkelijk bij kunt. Een open trap is ook ideaal voor het creëren van meer licht en helderheid in huis. Doordat er geen stootborden aanwezig zijn, kan het licht vrij door de ruimtes stromen.

Neem een kijkje op onze Pinterest pagina voor meer trap inspiratie!

Nadelen van een open trap

Aan het hebben van een open trap zitten helaas ook een paar nadelen. Zo heb je sneller warmteverlies, omdat de warmte door de trap heen omhoog stijgt, wat kan leiden tot een hogere energierekening. Daarnaast is het hebben van een z’n trap wat minder veilig wanneer je kleine kinderen hebt, al is dit eventueel met een traphekje op te lossen. 

Wilt u toch liever een dichte trap? Dan is dat voor ons ook geen probleem om te realiseren. Wij doen dit alleen in combinatie met een traprenovatie. Wij plaatsen dan stootborden aan de achterkant van uw trap, de montage gaat daarna vanzelfsprekend op dezelfde manier als bij een dichte trap.  

Heb je momenteel een open trap, maar wil je graag een dichte trap? Neem contact met ons op!

 

 

open trap - suleiman juz
Video afspelen over De grote Huisverbouwing

Bekend van TV: De Grote Huisverbouwing

Wekelijks kun je een woning make-over bekijken bij De Grote Huisverbouwing op SBS6! In het woonprogramma gaat Styliste Djamilla Smits, bekend van De Grote Tuinverbouwing, samen met creatief uitvoerder Albert Stokkers aan de slag om mensen te helpen hun huis te transformeren in een droompaleis. Om de woningen te voorzien van de mooiste en duurzaamste trappen is ProStairs ingeschakeld. Wij hebben de grootste collectie van Europa!

Seizoen 3 van De Grote Huisverbouwing is te zien op SBS6.

Inspiratie opdoen via Pinterest

Heeft u vragen over uw traprenovatie?