fbpx

Open trap renoveren

Open trap renoveren

Een open trap is een trap met open ruimtes tussen de treden en is dus niet voorzien van verticale planken oftewel stootborden zoals bij een dichte trap. Het renoveren van een open trap verschilt niet veel met het renoveren van een dichte trap. Alleen heeft u nu ook de keuze om de onderkant mee te laten bekleden, dan is de trede helemaal ingepakt. Bij het renoveren van een open trap kunt u kiezen uit de hele collectie, want al onze materialen zijn hiervoor geschikt. 

Er zijn twee werkzaamheden die wij niet kunnen uitvoeren bij het renoveren van een open trap, alleen bij een dichte trap, dit zijn namelijk:

  • Het bekleden van een zijwang

  • LED-verlichting aanbrengen onder de trede

Als u de trap schoon opgeleverd heeft (zonder grove lijmresten of kraaklatten), kan een traprenovatie van een normale open trap doorgaans in anderhalve dag. Dit doet onze vakman netjes zonder hak- en breekwerk. Ze zagen buiten en bij regen of sneeuw neemt hij zijn opblaastent mee. Het enige wat u hoeft te doen is ’s morgens tussen 8 en 9 de deur voor hem te openen. De volgende dag is de trap meestal klaar.

Let op! Pas 4 uur na de montage mag u voorzichtig over de trap lopen. De lijm is na 24 uur uitgehard, pas dan kan de trap normaal belast worden. Als de trap gelijmd en gekit is, overhandigd de monteur u het opleverpakket (garantiebewijs, onderhoudsproduct en instructie) en geeft u vervolgens een korte onderhoudsinstructie. Alle punten worden doorgenomen en gecontroleerd of het naar wens is.

Bent u geïnteresseerd of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via de telefoon of maak een afspraak op de website!

Open traprenovatie geplaatst in woonkamer voor een moderne uitstraling en ruimtelijk gevoel
Open Traprenovatie Laminaat - Black Sky Dark

Open Trap renovatie

Bent u op zoek naar een oplossing voor de renovatie van uw open trap? Bij Prostairs hebben we de expertise en ervaring in huis om jouw trap te renoveren en weer als nieuw te maken. Benieuwd naar de mogelijkheden, neem een kijkje in onze showroom of laat je inspireren via onze Pinterest pagina.

Voordelen van een open trap

Het grootste voordeel van een open trap is dat je er doorheen kunt kijken, wat een ruimtelijk gevoel creëert. De open trap zorgt ervoor dat de ruimtes groter lijken en kan zowel worden geplaatst in een modern interieur als in een klassiek interieur. Een open trap creëert ook en gevoel van verbondenheid tussen de verschillende kamers.

Naast het feit dat een open trap uw huis een ruimtelijk gevoel geeft, zijn er ook nog andere voordelen. Zo is een open trap onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk schoon te maken. U hoeft zich geen zorgen te maken over stof en vuil dat zich onder de trap verzamelt, omdat u er gemakkelijk bij kunt. Een open trap is ook ideaal voor het creëren van meer licht en helderheid in huis. Doordat er geen stootborden aanwezig zijn, kan het licht vrij door de ruimtes stromen.

Open Traprenovatie in woonkamer, stijlvolle uitstraling
Nadelen van een Open Traprenovatie

Nadelen van een open trap

Aan het hebben van een open trap zitten helaas ook een paar nadelen. Zo heb je sneller warmteverlies, omdat de warmte door de trap heen omhoog stijgt, wat kan leiden tot een hogere energierekening. Daarnaast is het hebben van een open trap wat minder veilig wanneer je kleine kinderen hebt, al is dit eventueel met een traphekje op te lossen. 

Wilt u toch liever een dichte trap? Dan is dat voor ons ook geen probleem om te realiseren. Wij doen dit alleen in combinatie met een traprenovatie. Wij plaatsen dan stootborden aan de achterkant van uw trap, de montage gaat daarna vanzelfsprekend op dezelfde manier als bij een dichte trap.  

Heb je momenteel een open trap, maar wil je graag een dichte trap? Neem contact met ons op!

 

 

Wij helpen u met de traprenovatie die bij u past

Traprenovatie waarom zou u dat doen? Wanneer uw trap een doorn in het oog is, maar u niet dagen in de rommel wilt zitten voor een compleet nieuwe trap, denk dan eens aan traprenovatie. Door overzettreden te plaatsen over uw huidige trap krijgt u doorgaans binnen 1 dag een compleet nieuwe uitstraling.

ProStairs biedt u de grootste collectie aan materialen en kleuren. Alles wordt in eigen huis gefabriceerd waardoor wij u een duurzaam product kunnen aanbieden.