fbpx

Dichte trap renoveren

Dichte trap renoveren

Een dichte trap is staat ook wel bekend als een gesloten trap. Bij deze trap zijn de horizontale treden verbonden met verticale planken, die ook wel stootborden worden genoemd. Deze stootborden zorgen ervoor dat de trap volledig afgesloten is.

Wat komt er allemaal kijken bij het renoveren van een dichte trap?

Naast de treden kunt u bij een dichte trap ook de stootborden mee laten renoveren. Dit kan van hetzelfde materiaal als de treden, maar u kunt ook kiezen voor wit, grijs of misschien nog gewaagder, zwarte stootborden. Bij een dichte trap kunnen wij tevens de zijkanten mee bekleden. En wilt u het écht helemaal bijzonder maken? Dan kunt u óók nog kiezen voor LED-verlichting onder de treden. Dit kan trouwens alleen maar bij een dichte trap i.v.m. het wegwerken van de stroomkabels aan de achterkant, zodat ze uit het zicht zijn. Het voordeel van een dichte trap is dat al onze materialen kunnen worden toegepast. Dit betekent dat u veel keuze heeft! 

Heeft u een open trap, maar wilt u toch liever een dichte trap? Dit kunnen wij voor u realiseren! Dit doen wij overigens alléén in combinatie met een traprenovatie.

Dichte Traprenovatie voorzien van led verlichting
Betonlook - Vanta - traprenovatie - dichte trap renoveren

Dichte trap renoveren bij Prostairs

Als u de trap schoon opgeleverd heeft (zonder grove lijmresten of kraaklatten), kan een traprenovatie van een normale dichte trap doorgaans gewoon in één dag worden opgeleverd. Dit doet onze vakman netjes, zonder hak- en breekwerk. Om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk rommel in huis komt, zal de vakman buiten zagen en wanneer het regent of sneeuwt neemt hij zijn opblaastent mee. Het enige wat u hoeft te doen is ’s ochtends tussen 8 en 9 de deur voor hem te openen. ’s Middags is de trap meestal klaar. 

Let op! U mag er pas na 4 uur voorzichtig overheen lopen. De lijm is na 24 uur uitgehard, pas dan kan de trap normaal belast worden. Als de trap gelijmd en gekit is, overhandigd de monteur u het opleverpakket (garantiebewijs, onderhoudsproduct en instructie) en geeft u vervolgens een korte onderhoudsinstructie. Alle punten worden doorgenomen en gecontroleerd of het naar wens is.

Bent u geïnteresseerd of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via de telefoon of maak een afspraak op de website!

Voordelen van een dichte trap

Het belangrijkste voordeel van een dichte trap is de veiligheid die ze bieden, omdat de voeten niet vast kunnen blijven zitten onder de traptreden. Dat maakt de kans op struikelen of vallen veel kleiner dan bij een open trap. Dit is vooral belangrijk voor gezinnen met kinderen, omdat ze er niet doorheen kunnen vallen.

Naast de veiligheid biedt een dichte trap ook extra ruimte. De ruimte onder de trap kan namelijk optimaal worden benut. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als opbergruimte of toilet. 

Een ander pluspunt van een dichte trap is de isolatie. De warmte blijft makkelijker behouden door een verminderde luchtstroom en het geluid dat door de trap wordt veroorzaakt, wordt gedempt. Hierdoor zullen bijvoorbeeld slapende kinderen weinig last hebben van geluiden van beneden. Daarnaast blend een dichte trap makkelijk in het interieur, als je wilt dat de trap niet teveel opvalt.

Kortom een dichte trap is veilig, efficiënt, energiezuinig en straalt gezelligheid en geborgenheid uit.

dichte traprenovatie Huizen, Naarden, Blaricum, Bussum, Nieuwegein, Houten, Leidsche rijn
Video afspelen over De grote Huisverbouwing

Bekend van TV: De Grote Huisverbouwing

Wekelijks kun je een woning make-over bekijken bij De Grote Huisverbouwing op SBS6! In het woonprogramma gaat Styliste Djamilla Smits, bekend van De Grote Tuinverbouwing, samen met creatief uitvoerder Albert Stokkers aan de slag om mensen te helpen hun huis te transformeren in een droompaleis. Om de woningen te voorzien van de mooiste en duurzaamste trappen is ProStairs ingeschakeld. Wij hebben de grootste collectie van Europa!

Seizoen 3 van De Grote Huisverbouwing is te zien op SBS6.

Inspiratie opdoen via Pinterest

Heeft u vragen over uw traprenovatie?