fbpx

Dichte trap renoveren

dichte trap renoveren

Een dichte trap is staat ook wel bekend als een gesloten trap. Bij deze trap zijn de horizontale treden verbonden met verticale planken, die ook wel stootborden worden genoemd. Deze stootborden zorgen ervoor dat de trap volledig afgesloten is.

Wat komt er allemaal kijken bij het renoveren van een dichte trap?

Naast de treden kunt u bij een dichte trap ook de stootborden mee laten renoveren. Dit kan van hetzelfde materiaal als de treden, maar u kunt ook kiezen voor wit, grijs of misschien nog gewaagder… zwarte stootborden. Bij een dichte trap kunnen wij tevens de zijkanten mee bekleden. En wilt u het écht helemaal bijzonder maken? …Dan kunt u óók nog kiezen voor LED-verlichting onder de treden. Dit kan trouwens alleen maar bij een dichte trap i.v.m. het wegwerken van de stroomkabels aan de achterkant, zodat ze uit het zicht zijn. Het voordeel van een dichte trap is dat al onze materialen kunnen worden toegepast. Dit betekent dat u veel keuze heeft! 

Heeft u een open trap, maar wilt u toch liever een dichte trap? Dit kunnen wij voor u realiseren! Dit doen wij overigens alléén in combinatie met een traprenovatie.

Als u de trap schoon opgeleverd heeft (zonder grove lijmresten of kraaklatten), kan een traprenovatie van een normale dichte trap doorgaans gewoon in één dag worden opgeleverd. Dit doet onze vakman netjes, zonder hak- en breekwerk. Om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk rommel in huis komt, zal de vakman buiten zagen en wanneer het regent of sneeuwt neemt hij zijn opblaastent mee. Het enige wat u hoeft te doen is ’s ochtends tussen 8 en 9 de deur voor hem te openen. ’s Middags is de trap meestal klaar. 

Let op! U mag er pas na 4 uur voorzichtig overheen lopen. De lijm is na 24 uur uitgehard, pas dan kan de trap normaal belast worden. Als de trap gelijmd en gekit is, overhandigd de monteur u het opleverpakket (garantiebewijs, onderhoudsproduct en instructie) en geeft u vervolgens een korte onderhoudsinstructie. Alle punten worden doorgenomen en gecontroleerd of het naar wens is.

Bent u geïnteresseerd of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via de telefoon of maak een afspraak op de website!

Dichte Traprenovatie voorzien van led verlichting
Dichte traprenovatie echt leren trapbekleding

Dichte Trap renoveren

Bent u op zoek naar een oplossing voor de renovatie van uw dichte of open trap? Bij Prostairs hebben we de expertise en ervaring in huis om jouw trap te renoveren en weer als nieuw te maken. Wanneer je kiest voor een dichte traprenovatie word je voorzien van nieuwe overzet treden, stootborden, sluitlijsten en eventuele led-verlichting. Benieuwd naar onze mogelijkheden, neem dan een kijkje in onze showroom of laat je inspireren via onze Pinterest pagina.

Voordelen van een dichte trap - veilig, efficiënt en energiezuinig

Het belangrijkste voordeel van een dichte trap is de veiligheid die ze bieden, omdat de voeten niet vast kunnen blijven zitten onder de traptreden. Dat maakt de kans op struikelen of vallen veel kleiner dan bij een open trap. Dit is vooral belangrijk voor gezinnen met kinderen, omdat ze er niet doorheen kunnen vallen.

Naast de veiligheid biedt een dichte trap ook extra ruimte. De ruimte onder de trap kan namelijk optimaal worden benut. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als opbergruimte of toilet. 

Een ander pluspunt van een dichte trap is de isolatie. De warmte blijft makkelijker behouden door een verminderde luchtstroom en het geluid dat door de trap wordt veroorzaakt, wordt gedempt. Hierdoor zullen bijvoorbeeld slapende kinderen weinig last hebben van geluiden van beneden. Daarnaast blend een dichte trap makkelijk in het interieur, als je wilt dat de trap niet teveel opvalt.

Kortom een dichte trap is veilig, efficiënt, energiezuinig en straalt gezelligheid en geborgenheid uit.

Voordelen dichte traprenovatie

Wij helpen u met de traprenovatie die bij u past

Traprenovatie waarom zou u dat doen? Wanneer uw trap een doorn in het oog is, maar u niet dagen in de rommel wilt zitten voor een compleet nieuwe trap, denk dan eens aan traprenovatie. Door overzettreden te plaatsen over uw huidige trap krijgt u doorgaans binnen 1 dag een compleet nieuwe uitstraling.

ProStairs biedt u de grootste collectie aan materialen en kleuren. Alles wordt in eigen huis gefabriceerd waardoor wij u een duurzaam product kunnen aanbieden.