fbpx

Leren trapbekleding

LEREN TRAPBEKLEDING OVERZETTREDEn

Kiest u voor een lederen trapbekleding voor op uw bestaande trap? Dan zal dit zeker een eyecatcher in uw huis zijn. Een luxe, warme uitstraling gegarandeerd.

ProStairs biedt u de optie om écht runderleer als overzettrede op uw trap te plaatsen. Wij gebruiken hiervoor alleen leer wat afkomstig is van de voedselindustrie. Wij gebruiken alleen huiden van runderen die geslacht worden voor hun vlees. Deze huiden worden verder behandeld (looien) totdat dit puur anilineleer is.

Een open trap met slate leather leren trapbekleding

Met welk materiaal wilt u de trap renoveren?

Ambra

Lichtbruin

Giada

Zaffiro

Basalto

Quarzo

Voltera

Grafite

Rame

WAT VOOR EEN SOORT LEREN TRAPBEKLEDING KOMT ER BIJ U OP DE TRAP?

Anilineleer is leer wat in een vat met aniline kleurstoffen door-en-door geverfd is. Het is een gladde leersoort met open poriën, zonder een pigmentlaag op de bovenkant, waardoor de natuurlijke textuur van de huid altijd herkenbaar blijft. Hierdoor zal de kleurechtheid velen malen groter zijn dan van leer dat alleen maar een pigmentlaag aan de bovenzijde heeft.

Anilineleer is in de regel erg kostbaar en waardevol. Omdat het geen pigment bevat heeft anilineleer een zachte en warme “touch”.

In de sortering die ProStairs gebruikt komen nagenoeg geen beetjes of prikkeldraadbeschadigingen voor. Dit omdat de oppervlakte structuur volledig zichtbaar blijft. Anilineleer wordt in vele industrieën toegepast zoals: meubelleer, leren tassen, schoenleer of leren kleding.

Wij helpen u met de traprenovatie die bij u past

Traprenovatie waarom zou u dat doen? Wanneer uw trap een doorn in het oog is, maar u niet dagen in de rommel wilt zitten voor een compleet nieuwe trap, denk dan eens aan traprenovatie. Door overzettreden te plaatsen over uw huidige trap krijgt u doorgaans binnen 1 dag een compleet nieuwe uitstraling.

ProStairs biedt u de grootste collectie aan materialen en kleuren. Alles wordt in eigen huis gefabriceerd waardoor wij u een duurzaam product kunnen aanbieden.

Een traprenovatie met leer uniek en vol karakter

Het unieke ontwerp met aluminium VeiligheidsProfiel is in ons eigen productiehuis ontwikkeld. Deze zorgt ervoor dat leer op de trap in iedere woonstijl terug kan komen. Heeft u een industriële woonstijl of juist een landelijke, modern of klassiek? Het maakt niet uit, een leren trapbekleding is op vele trappen mogelijk.

Vraag ons naar de mogelijkheden voor het bekleden van uw trap.

Een traprenovatie met leren trapbekleding. Leer voltera
Een stijlvolle traprenovatie van leer trapbekleding dat naadloos blend met het het interieur.

Opbouw van een leren trapbekleding

De opbouw van onze leren trapbekleding is door ons met zorg ontwikkeld. Kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak zijn sleutelwoorden die in ieder product van ProStairs terugkomen.

Met als basis HDF plaatmateriaal dat alle oneffenheden van de bestaande trap wegneemt nemen wij u veel werk uit handen. Eventuele oneffenheden als gaten en deuken hoeft u niet op te vullen, ook lijmresten mag u gewoon laten zitten.

Door het ProStairs VeiligheidsProfiel komt de overzettrede van leer ook nooit buiten de zijwangen van uw trap en creëren wij gelijk een zichtbare diepte die de veiligheid waarborgt.

Weet jij ook nog niet precies wat voor traprenovatie bij jou past? Dat is geen probleem, want op onze Pinterest vind je genoeg inspiratie. Wil je toch liever even in het echt kijken? Dan verwijzen we je graag door naar onze showroom.

 

Montagemogelijkheden Leren trapbekleding

De montage van overzettreden van leer, duurt doorgaans een dagje langer dan traprenovaties met andere materiaalsoorten uit de grote ProStairs collectie.

Wat normaal in 1 dag gerealiseerd wordt duurt met leer 2 dagen. Eerst zullen wij uw trap uitspinnen om de HDF platen op maat te maken. Als dit gedaan is, gaan wij terug naar ons atelier om de huiden op het plaatmateriaal te verlijmen. Dit doet ProStairs om u het verwachte eindresultaat te garanderen.

Leer zagen is namelijk geen optie, de huiden worden op het opmaat gemaakte plaatmateriaal gespannen en verlijmd. Waarna ze met de hand strak afgesneden worden. Dit heeft als bijkomend voordeel, dat het snijverlies beperkt wordt en een strakke afwerking behaald kan worden.

Montagemogelijkheden van leren trapbekleding met ledverlichting