fbpx

Leren trapbekleding

Leren trapbekleding als overzettreden

Kiest u voor een lederen trapbekleding voor op uw bestaande trap? Dan zal dit zeker een eyecatcher in uw huis zijn. Een luxe, warme uitstraling gegarandeerd.

ProStairs biedt u de optie om écht runderleer als overzettreden op uw trap te plaatsen. Wij gebruiken hiervoor alleen leer wat afkomstig is van de voedselindustrie, waarbij we uitsluitend de huiden van runderen die geslacht worden voor hun vlees gebruiken. Deze huiden worden verder behandeld (looien) totdat dit puur anilineleer is.

Een open trap met slate leather leren trapbekleding

Met welke leren bekleding wilt u de trap renoveren?

Ambra

Leren Trap – Lichtbruin

Leren Trap – Giada

Zaffiro

Basalto

Leren Trap – Quarzo

Montagemogelijkheden Leren trapbekleding

De montage van overzettreden van leer, duurt doorgaans een dagje langer dan traprenovaties met andere materiaalsoorten uit de grote ProStairs collectie.

Wat normaal in 1 dag gerealiseerd wordt duurt met leer 2 dagen. Eerst zullen wij uw trap uitspinnen om de HDF platen op maat te maken. Als dit gedaan is, gaan wij terug naar ons atelier om de huiden op het plaatmateriaal te verlijmen. Dit doet ProStairs om u het verwachte eindresultaat te garanderen.

Leer zagen is namelijk geen optie, de huiden worden op het opmaat gemaakte plaatmateriaal gespannen en verlijmd. Waarna ze met de hand strak afgesneden worden. Dit heeft als bijkomend voordeel, dat het snijverlies beperkt wordt en een strakke afwerking behaald kan worden.

Montagemogelijkheden van leren trapbekleding met ledverlichting

leren trapbekleding op uw trap

Anilineleer is leer wat in een vat met aniline kleurstoffen door-en-door geverfd is. Het is een gladde leersoort met open poriën, zonder een pigmentlaag op de bovenkant, waardoor de natuurlijke textuur van de huid altijd herkenbaar blijft. Hierdoor zal de kleurechtheid velen malen groter zijn dan van leer dat alleen maar een pigmentlaag aan de bovenzijde heeft.

Anilineleer is in de regel erg kostbaar en waardevol. Omdat het geen pigment bevat heeft anilineleer een zachte en warme “touch”.

In de sortering die ProStairs gebruikt komen nagenoeg geen beetjes of prikkeldraad beschadigingen voor. Dit omdat de oppervlakte structuur volledig zichtbaar blijft. Anilineleer wordt in vele industrieën toegepast zoals: meubelleer, leren tassen, schoenleer, leren kleding en dus ook als trapbekleding.

Een traptreden van leer uniek en vol karakter

Het unieke ontwerp met aluminium VeiligheidsProfiel is in ons eigen productiehuis ontwikkeld. Deze zorgt ervoor dat leer op de trap in iedere woonstijl terug kan komen. Heeft u een industriële woonstijl of juist een landelijke, modern of klassiek? Het maakt niet uit, een leren trapbekleding is op vele trappen mogelijk.

Vraag ons naar de mogelijkheden voor het bekleden van uw trap.

Een traprenovatie met leren trapbekleding. Leer voltera
Een stijlvolle traprenovatie van leer trapbekleding dat naadloos blend met het het interieur.

Opbouw van een leren trapbekleding

De opbouw van onze leren trapbekleding is door ons met zorg ontwikkeld. Kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak zijn sleutelwoorden die in ieder product van ProStairs terugkomen.

Met als basis HDF plaatmateriaal dat alle oneffenheden van de bestaande trap wegneemt nemen wij u veel werk uit handen. Eventuele oneffenheden als gaten en deuken hoeft u niet op te vullen, ook lijmresten mag u gewoon laten zitten.

Door het ProStairs VeiligheidsProfiel komen de overzettreden van leer ook nooit buiten de zijwangen van uw trap en creëren wij gelijk een zichtbare diepte die de veiligheid waarborgt. 

Voorbeelden van trappen met leren traptreden zien? Bekijk ons Pinterest account.

Traprenovatie advies aan huis of in onze showroom

Traprenovatie waarom zou u dat doen? Wanneer uw trap een doorn in het oog is, maar u niet dagen in de rommel wilt zitten voor een compleet nieuwe trap, denk dan eens aan traprenovatie. Door overzettreden te plaatsen over uw huidige trap krijgt u doorgaans binnen 1 dag een compleet nieuwe uitstraling.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lichte eiken treden met een donker stootbord. Dat kan van eiken met een andere kleur olie, maar u kunt ook kiezen voor een stoer zwart stootbord van HPL. Zo zorg je voor contrast en wordt uw trap niet een saaie massief houten trap. Zwart zie tegenwoordig trouwens ook veel terug in allerlei moderne interieurs met zwart stalen deuren, lampen en meubels of keukens. Hoe gaaf is het dan dat de trap daar mee matcht?

Vind u het lastig om het u voor te stellen of te kiezen? Maak een afspraak met onze styliste voor persoonlijk advies aan huis. Of kom langs in onze showroom!

Inspiratie opdoen via Pinterest

Heeft u vragen over uw traprenovatie?