fbpx

Over ProStairs traprenovatie

20 jaar geleden

Het verhaal van ProStairs traprenovatie begon 20 jaar geleden toen Tim Hop, destijds keukenverkoper voor zichzelf begon met de verkoop van houten vloeren. Eerst vanuit huis, maar al snel toch de stap gewaagd, met een showroom in een klein winkeltje aan de authentieke museumhaven in Bunschoten Spakenburg, Parketstudio ‘de Haven’ was geboren.

De zonen van Tim zijn vanaf het begin werkzaam in het bedrijf, eerst met wat vakantiewerk met klusjes, zoals vegen en met monteurs mee, maar na hun opleiding gingen ze zelfstandig monteren en verkopen. Tegenwoordig wordt dit mooie familiebedrijf gerund door de oudste zonen Guido en Wouter Hop. De naam parketstudio is trouwens sinds 2020 stilletjes komen te vervallen, nu 90 procent van de omzet van traprenovatie komt. Het merk ProStairs traprenovatie is nu ook onze bedrijfsnaam geworden.

Schot in de roos

Toen de eerste PVC vloeren op de markt kwam zijn wij daar meteen ingesprongen en werden zelfs importeur van het gerenommeerde Zwitserse merk Floover. Deze nieuwe soort vloeren verkochten we door heel Nederland. Tijdens de financiële crisis van 2008 zakte echter de vraag naar vloeren in en zijn we in andere markten gedoken; zoals raamdecoratie, vloerkleden en natuurlijk traprenovatie. Niet alles was een succes, maar traprenovatie bleek een schot in de roos.

Destijds renoveerden we alleen met Eikenhout maar later zijn we gaan innoveren met ons eigen PVC- en later met HPL laminaat. Nu kunnen we elk marktsegment bedienen met de instapcollectie ‘Comfort’ met PVC en HPL maar ook het hogere segment kunnen wij bedienen met exclusieve materialen zoals: écht Leer, écht natuursteen en handgesmeerd beton. Zodoende hebben we inmiddels de grootste collectie van Europa op het gebied van traprenovatie.

Onze werkwijze

01.

Informatieaanvraag

Wilt u graag wat meer weten over traprenovatie, onze adviseurs van de binnendienst kunnen u veel vertellen over onze traprenovaties met overzettreden. Wilt u hierna een exacte offerte? Dan komen wij graag bij u en uw wederhelft aan huis.

02.

Afspraak adviesgesprek

Onze ervaring is, dat alles als we onze traprenovaties met alle materialen en eventuele afwerking in uw eigen interieur kunnen laten zien, u een veel beter inzicht krijgt van wat u wilt. Zo kunnen wij ook het beste adviseren. We zien dan de staat van uw trap, de maatvoering. Onze adviseur kan zo de scherpste prijs berekenen.

03.

Akkoord met offerte

Fijn, u heeft gekozen voor traprenovatie van ProStairs, wat gebeurt er nu? Uw order gaat naar de planning, alles wordt gecheckt, zijn alle materialen er? Wanneer is er een plekje in de planning? Na ongeveer twee weken krijgt u een voorstel voor een montagedatum. 2 à 3 weken voor de geplande montagedatum zullen wij u nogmaals contacten om u te informeren over het te verwachten tijdstip van onze monteur.

04.

Montagedag

Spannend, de dag van montage. Wat gaat er gebeuren? Tenzij anders afgesproken staat er tussen 8.00 en 9.00 uur een ProStairs vakman bij u aan deur. Meten is weten, dus het eerste wat hij doet is de de treden en stootborden in meten met de ‘trapspin’, trede voor trede, en tekent ze af op de nieuwe overzettreden. Dit moet zeer nauwkeurig tot op de millimeter gebeuren.

05.

Op maat zagen

Nu komt het zagen, dit is ook een precieze klus. Dit doen we natuurlijk buiten, zodat u minder last van het geluid heeft en er zo min mogelijk zaagsel/stof in uw huis komt. Als het regent of sneeuwt zet de monteur zijn tent op, dan kan hij droog werken.

06.

Traptreden lijmen

Als alle stootborden en treden exact op maat zijn, lijmt onze monteur ze in met onze geluiddempende montagekit. Kleine kiertjes en naden worden meestal dan ook gelijk afgekit Na de montage mag er gedurende vier uur niet over gelopen worden.

07.

Opleveren traprenovatie

Zo de trap is nu in principe klaar, onze monteur ruimt de boel op. Nu is ook het oplevermoment gekomen. Samen met de monteur loopt u alle punten nog even na, u krijgt een onderhoud instructie en het certificaat voor 15 jaar garantie wordt ingevuld. Pas als alles naar wens, mag het ProStairs ‘Seal of Excellence’ op uw nieuwe worden geplakt.

08.

Tevreden?

Blij met uw nieuwe trap? Welkom bij de club, want er zijn al meer dan 15.000 tevreden klanten u voor gegaan. Mocht er onverhoopt toch iets niet naar wens zijn? Neem dan contact met ons op.