fbpx

Stootborden

Stootborden bij ProStairs traprenovatie

Het stootbord speelt ook een belangrijke rol in de algehele esthetiek en sfeer van een trap. Hier zijn een paar redenen waarom het stootbord van invloed kan zijn voor jouw traprenovatie:

Het stootbord vormt de verticale vlakken tussen de treden van de trap. Een mooi  stootbord kan zorgen voor visueel evenwicht en harmonie in het trapdesign.

Het materiaal, de kleur en het decor van het stootbord kunnen de stijl en uitstraling van de trap beïnvloeden. Bijvoorbeeld, een strak, modern stootbord kan een eigentijdse uitstraling geven, terwijl een klassiek decor een meer traditionele sfeer kan creëren 

Het stootbord biedt de mogelijkheid om contrast te creëren met de treden of om juist een coördinerend element te zijn. Dit kan worden gebruikt om de treden te benadrukken of om te zorgen voor een naadloze integratie met het interieur.

PVC traprenovatie in de kleur Grand Combin - traprenovatie

Afhankelijk van het kleurenschema en de materialen die worden gebruikt, kan het stootbord bijdragen aan het ruimtegevoel in de omgeving van de trap. Bijvoorbeeld, lichte en reflecterende materialen kunnen een ruimtelijker gevoel geven.

Het stootbord kan helpen bij het stabiliseren van de trapconstructie en voorkomt dat voeten tussen de treden door glijden. Dit draagt bij aan de veiligheid van de trap.

Het stootbord kan worden afgestemd op andere elementen in het interieur, zoals de vloer, muren, meubels, etc. Dit zorgt voor een samenhangende en aantrekkelijke uitstraling.

Keuze van stootborden

Bij ProStairs kan je kiezen uit 6 standaard kleuren voor de stootborden, zoals:

 …en natuurlijk ook dezelfde kleur als de door u gekozen overzettreden

Basic Stootborden web
HPL - 8953 - Suleiman Juz (Walnoot) 13

iets Bijzonders

Buiten de standaard stootborden kunt ook eindeloos varieren. Want van het materiaal waar uw trede van gemaakt wordt, kan ook een stootbord van gemaakt worden. U kunt dan denken aan het spuiten van stootborden in een RAL-kleur naar keuze, of een stootbord van een ander materiaal uit onze collectie. Voor speciale projecten hebben we zelfs geborsteld koper of een HPL decor van wit Marmer gebruikt.

Stootborden vervangen of niet?

Het is belangrijk om te overwegen of het vervangen van de stootborden past binnen je budget en de algehele doelen van de traprenovatie. Als de bestaande stootborden nog in goede staat zijn en goed passen bij het nieuwe ontwerp, dan is het mogelijk dat ze niet hoeven te worden vervangen. Het hangt af van de specifieke situatie en je persoonlijke voorkeuren.

Heeft u vragen over uw traprenovatie?