fbpx

In 4 stappen een open trap dichtmaken

In 4 stappen een open trap dichtmaken

Een open trap is mooi, het geeft een ruimtelijk gevoel, het laat veel licht door en het is ook nog eens makkelijk schoon te maken. Maar toch kent een open trap ook nadelen, daarom zijn er veel mensen die ervoor kiezen om hun open trap dicht te maken. Een dichte trap zorgt voor minder warmteverlies in huis, is geluiddempend en zorgt ook nog eens voor meer veiligheid. Dat is een belangrijke factor wanneer u kinderen hebt. 

Wilt u toch liever uw open trap dicht maken? Dan bent u bij ProStairs aan het juiste adres. Wij kunnen dit eenvoudig realiseren in combinatie met een traprenovatie. 

 

Open trap dichtmaken: hoe doen we dat? 

Een dichte trap brengt veel voordelen met zich mee. Het zorgt, zoals eerder genoemd, voor meer veiligheid omdat de voeten niet vast kunnen blijven zitten onder de traptreden. Daarnaast biedt een open trap extra ruimte, omdat u bijvoorbeeld een opbergruimte of toilet onder de dichte trap kan plaatsen. Tenslotte valt een dichte trap veel meer op. Wij helpen daarom graag bij het dichtmaken van uw open trap, maar hoe doen we dit?

Stap 1: Decor kiezen

Wanneer u ervoor kiest om uw open trap dicht te laten maken, is de eerste stap om te bepalen voor welk decor u gaat. Met behulp van een adviesgesprek met één van onze adviseurs kunnen wij u helpen met uw keuze. Onze styliste kan op afspraak bij u thuis komen of u kan langskomen in onze showroom. 

*Het is belangrijk dat u goed nadenkt over deze keuze, want als de trap eenmaal dicht is, is het moeilijk om dit terug te draaien. 

 

Stap 2: Trap opmeten

Wanneer de keuze vast staat en u uw gewenste traprenovatie heeft uitgekozen, kunnen we beginnen met het inplannen van een afspraak voor het renoveren en dichtmaken van uw trap. De eerste en belangrijkste stap is het opmeten van de trap. Dit vraagt om precisiewerk.

 

Stap 3: dichtmaken van de open trap

Om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk rommel in huis komt, zal onze vakman buiten de traptreden en stootborden zagen. Wanneer het regent of sneeuwt neemt hij zijn opblaastent mee. Na het opmeten en zagen van de traptreden wordt de achterkant dichtgemaakt met stootborden tegen de traptreden aan. Hierbij is belangrijk dat dit allemaal goed past en aansluit op elkaar.

 

Stap 4: trap renoveren

Zodra de achterkant is afgesloten, is het tijd om de trap te renoveren met het gewenste decor. Binnen één dag kunnen wij dit voor u realiseren. En voilà! Uw trap ziet er weer als nieuw uit. Bovendien kunt u nu een handige opbergruimte onder uw trap creëren, perfect voor het opbergen van schoenen, jassen, of andere spullen die u uit het zicht wilt hebben. Met deze renovatie combineert u stijl en functionaliteit, waardoor uw hal niet alleen mooier, maar ook praktischer wordt. Of u nu kiest voor een moderne, klassieke, of rustieke look, wij zorgen ervoor dat uw trap perfect aansluit bij uw interieur. Uw trap en wellicht de extra opbergruimte zullen uw huis een frisse uitstraling geven.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Doe inspiratie op onze website, Pinterest account of neem contact met ons op! 

    traprenovatie hout - houten open trap     PVC traprenovatie in de kleur Grand Combin - traprenovatie    Suleiman Juztraprenovatie Spakenburg - traprenovatie bij Prostairs

 

Traprenovatie advies aan huis of in onze showroom

Traprenovatie waarom zou u dat doen? Wanneer uw trap een doorn in het oog is, maar u niet dagen in de rommel wilt zitten voor een compleet nieuwe trap, denk dan eens aan traprenovatie. Door overzettreden te plaatsen over uw huidige trap krijgt u doorgaans binnen 1 dag een compleet nieuwe uitstraling.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lichte eiken treden met een donker stootbord. Dat kan van eiken met een andere kleur olie, maar u kunt ook kiezen voor een stoer zwart stootbord van HPL. Zo zorg je voor contrast en wordt uw trap niet een saaie massief houten trap. Zwart zie tegenwoordig trouwens ook veel terug in allerlei moderne interieurs met zwart stalen deuren, lampen en meubels of keukens. Hoe gaaf is het dan dat de trap daar mee matcht?

Vind u het lastig om het u voor te stellen of te kiezen? Maak een afspraak met onze styliste voor persoonlijk advies aan huis. Of kom langs in onze showroom!