fbpx

Jouw open trap dicht maken? Ontdek de voordelen

Waarom kiezen voor een dichte trap?

Heb je een open trap in de hal of in de woonkamer van je huis? En denk je erover na om je open trap te transformeren tot een onderhoudsvrije gesloten trap? Dan kunnen wij van ProStairs je helpen door middel van een traprenovatie. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun open trap te renoveren tot een dichte trap en dat is niet zonder reden. Een dichte trap kent namelijk meerdere voordelen, die je aan het denken zullen zetten. In deze blog gaan we deze voordelen bespreken.

De voordelen van een dichte trap

Energie besparen met een dichte trap

Een open trap in het midden van de woonkamer is ruimtelijk en mooi, maar dit zorgt er wel voor dat er veel warmte verloren gaat. Warmte stijgt op naar boven en door de openingen in een trap gaat dit sneller. Dit zorgt ervoor dat energiekosten hoog kunnen uitvallen, vooral in de winter zal dit het geval zijn. Een dichte trap levert direct energiebesparing op. Is dat niet het overwegen waard om de trap door ons dicht te laten maken? 

Een veilige trap in jouw woning

Misschien wel het belangrijkste voordeel is de veiligheid van een gesloten trap. Vooral als je kleine kinderen hebt, is een dichte trap zeker het overwegen waard. Bij een open trap kunnen kinderen met hun voeten tussen de opening vallen of klem tussen de treden raken. Om dit soort ongelukken te voorkomen kunnen wij jouw trap met stootborden tussen de treden een stuk veiliger maken. Een makkelijke aanpassing, die veel waarde kan bieden. 

Praktisch, mooi en minder stof: wat wil je nog meer?

Het sluiten van jouw trap met stootborden heeft niet alleen voordelen op het gebied van veiligheid, maar het kan ook een compleet nieuwe uitstraling aan jouw trap geven waardoor jouw trap compleet nieuw lijkt. Bovendien biedt een gesloten trap ook praktische voordelen. Je creëert namelijk extra ruimte onder de trap, die je naar eigen wens kan benutten. Denk aan een extra opbergruimte of een kapstok. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte in jouw woning. 

Onderhoudsvriendelijk trap

Dat waren nog niet alle voordelen, want een dichte trap zorgt er namelijk voor dat er minder stofdeeltjes naar beneden vallen. Dat betekent dat er minder snel stofvorming in jouw hal of woonkamer plaatsvindt. Daarnaast zie je vaak dat er onder een trap een garderobe zit, wat ertoe leidt dat er veel stof valt op de jassen die je ophangt. Het dichtmaken van jouw trap maakt het schoonmaken makkelijker. Hoe fijn is dat?

Open trap renoveren bij ProStairs

Een veilige en energiebesparende trap en dan ook nog in de stijl van jouw dromen? Bij ProStairs kunnen wij jouw open trap renoveren in de stijl die jij het mooist vindt. Of je nu een dichte trap wil of alleen nieuwe traptreden; jij bepaalt welke uitstraling jouw trap krijgt. Door onze grote collectie zit er altijd wel iets tussen wat past bij jouw wensen, 

Wil jij ook een gave (nieuwe) trap of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op en maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek bij jouw thuis. Liever eerst inspiratie op doen? Bekijk dan onze grote collectie materialen via de website of op Pinterest

                            PVC traprenovatie van dichte trap, houtstructuur in kleur "Parrotspitze" met zwarte stootborden en zwart aluminium veiligheidsprofiel.

Traprenovatie advies aan huis of in onze showroom

Traprenovatie waarom zou u dat doen? Wanneer uw trap een doorn in het oog is, maar u niet dagen in de rommel wilt zitten voor een compleet nieuwe trap, denk dan eens aan traprenovatie. Door overzettreden te plaatsen over uw huidige trap krijgt u doorgaans binnen 1 dag een compleet nieuwe uitstraling.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lichte eiken treden met een donker stootbord. Dat kan van eiken met een andere kleur olie, maar u kunt ook kiezen voor een stoer zwart stootbord van HPL. Zo zorg je voor contrast en wordt uw trap niet een saaie massief houten trap. Zwart zie tegenwoordig trouwens ook veel terug in allerlei moderne interieurs met zwart stalen deuren, lampen en meubels of keukens. Hoe gaaf is het dan dat de trap daar mee matcht?

Vind u het lastig om het u voor te stellen of te kiezen? Maak een afspraak met onze styliste voor persoonlijk advies aan huis. Of kom langs in onze showroom!