fbpx

PVC Woven – Tropical Twilight

Traprenovatie met PVC Woven in de kleur 'Tropical Twilight' in Oudewater

In het pittoreske plaatsje Oudewater, op de grens van de provincie Utrecht, staat een prachtig ‘authentiek’ nieuwbouwpand aan de kade. De trap verdiende ook een opknapbeurt, want dat was zo’n standaard nieuwbouw trap, die paste niet bij de grandeur van dit pand. Voor deze bijzondere traprenovatie hebben we gekozen voor het unieke materiaal Woven in de donkere, warme kleur ‘Tropical Twilight’. In dit blog vertellen we je alles over deze succesvolle renovatie en hoe deze perfect past in zo’n nieuwe ‘oude’ woning.

De uitdaging van een monumentaal pand

Een Luxe nieuwbouwpand inrichten brengt ook uitdagingen met zich mee. Ze wilden het oorspronkelijke en historische karakter behouden zou blijven, terwijl moderne functionaliteit en comfort worden toegevoegd. De trap in dit specifieke pand was zo’n nieuwbouwtrap van vurenhout en paste niet bij de elegante uitstraling van de rest van het interieur. Daarom kozen de eigenaren voor een traprenovatie met Woven, een materiaal dat zowel stijlvol als duurzaam is.

Waarom kiezen voor PVC Woven?

Woven is een innovatief materiaal dat de perfecte balans biedt tussen esthetiek en functionaliteit. Het is gemaakt van geweven PVC-draden, wat resulteert in een tapijtachtige uitstraling met de voordelen van PVC. Dit materiaal is:

  1. Duurzaam en slijtvast: PVC Woven kan goed tegen een stootje en gaat jarenlang mee.
  2. Onderhoudsvriendelijk: Vuil en stof blijven niet snel zitten, en het materiaal is eenvoudig schoon te maken.
  3. Comfortabel: De textielachtige structuur voelt prettig aan onder de voeten en biedt een goede grip.

De kleur ‘Tropical Twilight’ voegt een extra dimensie toe aan de trap. Deze donkere, warme tint (gemêleerd zwarte, bruine en beige draden) straalt luxe en comfort uit, wat perfect past bij de klassieke ambiance van dit luxe pand.

Het renovatieproces

Zo’n renovatieproces begint met een inspectie van de bestaande trap. We nemen de maten op en bespraken de specifieke wensen en eisen van de eigenaren. Het is essentieel dat de nieuwe trapbekleding zowel functioneel als esthetisch perfect zou aansluiten bij de rest van het interieur.

Voorbereiding in de werkplaats

Na het opmeten en controle, word het Woven materiaal in onze fabriek voorbereid, en komt op rechthoekige platen bij de klant binnen. De monteur meet dan elke trede nauwkeurig op met een trapspin, en tekent de trede af op de rechthoekige woven platen. vervolgens zaagt hij deze op een droge plaats. Dit herhaalt hij totdat alle treden gezaagd zijn. Nadat de treden op maat zijn gemaakt begint hij van boven naar beneden de treden te lijmen. Na het lijmen mag er pas na vier uur weer voorzichtig op de trap gelopen worden. Omdat PVC flexibel en eenvoudig te bewerken is, kunnen we het materiaal perfect aanpassen aan de unieke vormen en hoeken van deze trap.

Montage op locatie

De montage in dit luxe pand in Oudewater is een precisiewerkje. Onze ervaren monteur gaat zorgvuldig te werk om ervoor te zorgen dat het PVC  materiaal strak en zonder enige fout word aangebracht. Dit is cruciaal om de luxe uitstraling van het pand te behouden. Het resultaat is verbluffend. De donkere kleur ‘Tropical Twilight’ geeft de trap een stijlvolle, moderne uitstraling die tegelijkertijd het historische karakter van het pand eer aandoet. Het PVC Woven materiaal vormt een perfecte harmonie met de klassieke elementen van dit interieur.

De voordelen van een PVC Woven traprenovatie

Het gebruik van Woven voor traprenovaties in luxe panden heeft meerdere voordelen:

  1. Esthetiek: De luxe uitstraling van Woven in de kleur ‘Tropical Twilight’ voegt een moderne, stijlvolle touch toe aan dit moderne/klassieke interieur.
  2. Veiligheid: Woven biedt een uitstekende grip, wat de veiligheid op de trap verbetert.
  3. Duurzaamheid: Dit materiaal is bestand tegen intensief gebruik, wat ideaal is voor een druk huishouden of een pand met veel bezoekers.
  4. Eenvoudig onderhoud: De onderhoudsvriendelijkheid van Woven maakt het ideaal voor monumentale panden, waar het behoud van de originele materialen vaak tijdrovend is.

 

Conclusie

De traprenovatie in Oudewater met PVC Woven in de kleur ‘Tropical Twilight’ is een perfect voorbeeld van hoe moderne materialen harmonieus kunnen samengaan met historische architectuur. Deze renovatie toont aan dat het mogelijk is om comfort, veiligheid en stijl te combineren zonder afbreuk te doen aan de authenticiteit van dit luxe authentieke pand.

Ben je ook geïnteresseerd in een traprenovatie met PVC Woven? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. We helpen je graag om de perfecte traprenovatie te realiseren, die zowel praktisch als prachtig is, en die perfect past bij jouw woning, of het nu een modern huis of een historisch pand is.

Kijk ook eens op Pinterest icoon

Traprenovatie advies aan huis of in onze showroom

Traprenovatie waarom zou u dat doen? Wanneer uw trap een doorn in het oog is, maar u niet dagen in de rommel wilt zitten voor een compleet nieuwe trap, denk dan eens aan traprenovatie. Door overzettreden te plaatsen over uw huidige trap krijgt u doorgaans binnen 1 dag een compleet nieuwe uitstraling.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lichte eiken treden met een donker stootbord. Dat kan van eiken met een andere kleur olie, maar u kunt ook kiezen voor een stoer zwart stootbord van HPL. Zo zorg je voor contrast en wordt uw trap niet een saaie massief houten trap. Zwart zie tegenwoordig trouwens ook veel terug in allerlei moderne interieurs met zwart stalen deuren, lampen en meubels of keukens. Hoe gaaf is het dan dat de trap daar mee matcht?

Vind u het lastig om het u voor te stellen of te kiezen? Maak een afspraak met onze styliste voor persoonlijk advies aan huis. Of kom langs in onze showroom!