fbpx

Traprenovaties – Kies voor Kwaliteit, 3 tips

Traprenovaties - Kies voor Kwaliteit, 3 tips

Als je van plan bent om je trap te laten renoveren, is het belangrijk om na te denken over de kwaliteit van het werk dat wordt verricht. Er zijn namelijk grote verschillen in kwaliteit als het gaat om traprenovaties, en het is daarom belangrijk om een bedrijf te kiezen dat goed werk levert. In dit artikel gaan we in op de verschillen in kwaliteit van traprenovaties en wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je een goede kwaliteit krijgt.

Kwaliteit factoren

Er zijn verschillende factoren waarmee je de kwaliteit van een traprenovatie kunt beoordelen.

  1. Materiaal: Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te kijken naar het materiaal dat wordt gebruikt. Ga je voor eikenhout, kunststof: zoals PVC of Laminaat of misschien wel Natuursteen? Het materiaal dat je kiest kan niet alleen van invloed zijn op de uitstraling van de trap, maar ook op de duurzaamheid en het onderhoud van de trap. Kies bijvoorbeeld voor goedkoper materiaal, dan kan het zijn dat je sneller problemen krijgt met de trap en dat je het vaker moet opknappen.
  2. Vakmanschap: Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar het vakmanschap van het bedrijf dat de renovatie uitvoert. Een goed bedrijf zal nauwkeurig werken en zorgvuldig te werk gaan, terwijl een minder goed bedrijf misschien snel werkt en minder aandacht besteedt aan de details. Een professioneel bedrijf zal ook goed luisteren naar je wensen en je advies geven over de mogelijkheden. Zo weet je zeker dat je een trap krijgt die aansluit bij je wensen en eisen
  3. Garantie: Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar het vakmanschap van het bedrijf dat de renovatie uitvoert. Een goed bedrijf zal nauwkeurig werken en zorgvuldig te werk gaan, terwijl een minder goed bedrijf misschien snel werkt en minder aandacht besteedt aan de details. Een professioneel bedrijf zal ook goed luisteren naar je wensen en je advies geven over de mogelijkheden. Zo weet je zeker dat je een trap krijgt die aansluit bij je wensen en eisen.

Belangrijk, Goed opletten!

Als je goed oplet bij het kiezen van een bedrijf voor je PVC traprenovatie, kun je ervoor zorgen dat je een goede kwaliteit krijgt. Zo weet je zeker dat je trap er mooi uitziet en lang mee gaat.

PVC is bijvoorbeeld een populair materiaal om te gebruiken voor traprenovaties, omdat het duurzaam, onderhoudsvriendelijk en waterbestendig is. Ook is PVC gemakkelijk te verwerken, wat betekent dat het vrij eenvoudig is om een PVC traprenovatie uit te voeren. Er zijn echter wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden als je kiest voor een PVC traprenovatie. Zo is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van het PVC dat wordt gebruikt. Goedkoper PVC kan snel verkleuren of afbladderen, terwijl duurdere kwaliteit PVC langer mee gaat en beter bestand is tegen beschadigingen. Het is daarom aan te raden om te kiezen voor een bedrijf dat werkt met hoogwaardig PVC.

PVC: twee verschillende montage methoden

  • Plak PVC: bij deze methode wordt PVC rechtstreeks op de bestaande trap gelijmd, deze methode is vaak véél goedkoper, maar deze methode heeft een lagere levensduur, waardoor je na verloop van tijd toch duurder uit bent.
  • PVC overzettreden: Bij deze methode wordt PVC in de fabriek verlijmt op HDF plaatmateraal. Deze werkwijze is veel duurzamer, de fabricanten geven hier tot wel 15 jaar garantie op. De bestaande trap wordt hierdoor steviger, vaak stiller, en ziet er vaak robuuster uit.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar het vakmanschap van het bedrijf dat de renovatie uitvoert. Een goed bedrijf zal zorgvuldig te werk gaan en ervoor zorgen dat de naden goed afgewerkt zijn, zodat de trap er netjes uitziet. Ook is het belangrijk om te kijken naar de garantie die het bedrijf geeft. Zo weet je zeker dat je beroep kunt doen op de garantie als er problemen zijn met de PVC traprenovatie.

Traprenovatie advies aan huis of in onze showroom

Traprenovatie waarom zou u dat doen? Wanneer uw trap een doorn in het oog is, maar u niet dagen in de rommel wilt zitten voor een compleet nieuwe trap, denk dan eens aan traprenovatie. Door overzettreden te plaatsen over uw huidige trap krijgt u doorgaans binnen 1 dag een compleet nieuwe uitstraling.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lichte eiken treden met een donker stootbord. Dat kan van eiken met een andere kleur olie, maar u kunt ook kiezen voor een stoer zwart stootbord van HPL. Zo zorg je voor contrast en wordt uw trap niet een saaie massief houten trap. Zwart zie tegenwoordig trouwens ook veel terug in allerlei moderne interieurs met zwart stalen deuren, lampen en meubels of keukens. Hoe gaaf is het dan dat de trap daar mee matcht?

Vind u het lastig om het u voor te stellen of te kiezen? Maak een afspraak met onze styliste voor persoonlijk advies aan huis. Of kom langs in onze showroom!