fbpx

Garantie van 15 jaar op traprenovaties

15 jaar fabrieksgarantie op traprenovatie

Als je van plan bent om je trap te laten renoveren, is het belangrijk om na te denken over de garantie die je wilt hebben op de traprenovatie. Een goede garantie zorgt ervoor dat je zekerheid hebt over de kwaliteit van het werk en biedt ook de mogelijkheid om beroep te doen op de garantie als er problemen zijn met de traprenovatie. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende soorten garanties die beschikbaar zijn voor traprenovaties en wat je kunt doen als je beroep wilt doen op de garantie.

Verschillende garanties

Er zijn verschillende opties als het gaat om garanties op traprenovaties. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een garantie op het materiaal dat wordt gebruikt voor de renovatie. Dit kan bijvoorbeeld een garantie zijn op het hout dat wordt gebruikt voor de treden of op het PVC of Laminaat dat wordt gebruikt om de trap af te werken. Ook is het mogelijk om een garantie te krijgen op het werk zelf, zodat je zeker weet dat het werk naar behoren is uitgevoerd.

Een andere optie is een garantie op Garantie definitiede levensduur van de traprenovatie. Dit houdt in dat je gedurende een bepaalde periode garantie hebt op eventuele problemen met de traprenovatie. Dit kan bijvoorbeeld zijn als de treden kraken of als het PVC gaat verkleuren. Ook kun je kiezen voor een garantie op de service die wordt verleend door het bedrijf dat de traprenovatie heeft uitgevoerd. Dit kan bijvoorbeeld zijn als je na afloop van de renovatie vragen hebt of als je ondersteuning nodig hebt bij het onderhouden van de trap.

Het is belangrijk om goed na te denken over welke garantie je wilt hebben op de traprenovatie. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een garantie op het materiaal als je zeker wilt zijn dat je met hoogwaardig materiaal werkt. Aan de andere kant kun je kiezen voor een garantie op het werk of de levensduur van de traprenovatie als je zeker wilt zijn dat de traprenovatie goed wordt uitgevoerd en lang mee gaat.

CBW-erkend = Dubbel garantie

CBW-erkende bedrijven die traprenovaties uitvoeren, hanteren voorwaarden voor garantie op hun werk. CBW staat voor Certificerende Instelling Bouw en stelt eisen aan de kwaliteit van het werk dat door deze bedrijven wordt uitgevoerd. Als een bedrijf CBW-erkend is, betekent dit dat het voldoet aan bepaalde kwaliteitseisen en dat het een garantie geeft op het werk dat wordt verricht.

De garantie die een CBW-erkend bedrijf geeft op een traprenovatie, kan variëren per bedrijf en per soort werk. Zo kan een bedrijf bijvoorbeeld een garantie geven op het materiaal dat wordt gebruikt voor de renovatie, terwijl een ander bedrijf juist een garantie geeft op het werk zelf. Het is daarom belangrijk om goed te informeren naar de garantie die een bedrijf geeft voordat je een opdracht geeft.

In de CBW-voorwaarden staan ook bepalingen over wat er gebeurt als er problemen zijn met de traprenovatie en je beroep wilt doen op de garantie. Zo moet het bedrijf bijvoorbeeld binnen een bepaalde termijn reageren op een garantieverzoek en moet het de problemen op een professionele manier oplossen. Als het bedrijf hier niet aan voldoet, kan je een klacht indienen bij CBW.

Het is belangrijk om te onthouden dat CBW-erkende bedrijven niet verplicht zijn om een garantie te geven op hun werk, maar dat ze wel aan bepaalde kwaliteitseisen moeten voldoen. Als je wilt weten of een bedrijf CBW-erkend is en welke garantie het geeft op een traprenovatie, kun je terecht op de website van CBW. Hier kun je ook terecht met klachten of vragen over de garantie en de CBW-voorwaarden.

 

Bij ProStairs traprenovatie krijgt u in ieder geval 15 jaar garantie op de hele traprenovatie d.w.z. montage en materiaal (bij normaal gebruik).

Traprenovatie advies aan huis of in onze showroom

Traprenovatie waarom zou u dat doen? Wanneer uw trap een doorn in het oog is, maar u niet dagen in de rommel wilt zitten voor een compleet nieuwe trap, denk dan eens aan traprenovatie. Door overzettreden te plaatsen over uw huidige trap krijgt u doorgaans binnen 1 dag een compleet nieuwe uitstraling.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lichte eiken treden met een donker stootbord. Dat kan van eiken met een andere kleur olie, maar u kunt ook kiezen voor een stoer zwart stootbord van HPL. Zo zorg je voor contrast en wordt uw trap niet een saaie massief houten trap. Zwart zie tegenwoordig trouwens ook veel terug in allerlei moderne interieurs met zwart stalen deuren, lampen en meubels of keukens. Hoe gaaf is het dan dat de trap daar mee matcht?

Vind u het lastig om het u voor te stellen of te kiezen? Maak een afspraak met onze styliste voor persoonlijk advies aan huis. Of kom langs in onze showroom!