fbpx
########## COOKIE ACCEPT ########## ########## COOKIE ACCEPT END ##########

Wat kost een traprenovatie?

Een traprenovatie geeft je woning een meerwaarde. Maar wat kost een trap renoveren precies?

De trap van een woning zie je vaak als eerst als je een woning betreedt. Een versleten trap of een trap die niet helemaal meer in orde is, geeft dus onmiddellijk een negatieve indruk. Toch kun je met een vrij kleine ingreep je trap een volledig nieuwe look geven. In dit artikel lees je hoe een trap renoveren precies werkt en welke keuzes je hebt. En hoeveel mag een traprenovatie kosten? Laat je inspireren, zodat je tot de juiste keuze komt.

 

Waarom kiezen voor een traprenovatie?

Je trap wordt dagelijks gebruikt en is onderhevig aan slijtage. Bij een trap gebeurt deze slijtage vooral in één zone, namelijk het midden van de trap. Als je je trappen wilt opfrissen, kun je uiteraard je trap schuren en opnieuw verven. Dit is echter best wel een arbeidsintensieve klus. Anderzijds zijn veel trappen, en dan vooral in oudere woningen, van een houtsoort van een mindere kwaliteit: vurenhout bijvoorbeeld. Na zoveel keer de houten trap te schuren, kunnen er beschadigingen aan de trap voordoen die je blijft zien, ook na de schilderbeurt. Dan is het tijd om aan traprenovatie met overzettreden te denken.

Een andere reden om te kiezen voor renovatie is dat je de bestaande trap er niet hoeft uit te breken en door een nieuwe te vervangen. Dit bespaart je heel wat tijd, veel breekwerk en dus heel wat geld. Zo duurt bijvoorbeeld een trap bekleden met laminaat in principe slechts een dag of twee. Andere materialen zoals leer kunnen wat meer tijd vergen.

Het grote voordeel van het vernieuwen van je trap door middel van overzettreden is dat het op bijna elke ondergrond kan aangebracht worden. Je hoeft niets aan je bestaande trap te doen voordat wij je trap renoveren.

Wat is het uiteindelijke kostenplaatje?

Traprenovatie kosten berekenen is niet zo eenvoudig. Via onze website kun je al een basisprijs uitrekenen. Je kiest het materiaal en je geeft aan om hoeveel traptreden het gaat. Maar de uiteindelijke prijs hangt vaak ook nog van andere factoren af. Denk bijvoorbeeld aan de breedte en de diepte van de traptreden. En welk materiaal wil je? Zo zal een trap bekleden met hout in een hogere prijsklasse vallen dan wanneer je kiest voor een trap van laminaat. Wil je dat wij de omliggende gedeeltes van de trap ook meenemen: trapwangen, bordes, zijwanden en zo nog meer?

Maar wat kost een traprenovatie dan voor jouw trap? Om daar een exact antwoord op te geven, laten wij onze adviseur bij jou langs komen. Hij bekijkt wat er precies dient te gebeuren. Hij toont je de verschillende stalen van bekleding en geeft je advies over de stijl, de kleuren en de uiteindelijke uitstraling die jij aan je trap wilt geven.

Je krijgt dan een prijs die helemaal tot in detail is uitgewerkt, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

Wij helpen u met de traprenovatie die bij u past

Traprenovatie waarom zou u dat doen? Wanneer uw trap een doorn in het oog is, maar u niet dagen in de rommel wilt zitten voor een compleet nieuwe trap, denk dan eens aan traprenovatie. Door overzettreden te plaatsen over uw huidige trap krijgt u doorgaans binnen 1 dag een compleet nieuwe uitstraling.

ProStairs biedt u de grootste collectie aan materialen en kleuren. Alles wordt in eigen huis gefabriceerd waardoor wij u een duurzaam product kunnen aanbieden.