fbpx

Traprenovatie trends 2024

Ontdek de trends voor een traprenovatie in 2024

Denk je eraan om je trap te renoveren? Dan wil je natuurlijk op de hoogte zijn van de laatste interieurtrends. In 2024 zien we diverse traptrends, waaronder de nadruk op duurzaamheid, minimalisme en innovatie. Ben je benieuwd naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van traprenovatie in 2024? Lees dan verder voor meer informatie.

 

Traptrends 2024

Strak & minimalistisch

Tegenwoordig is de minimalistische interieurstijl erg populair en het goede nieuws is dat je dat ook kunt integreren in de uitstraling van jouw trap. Door te kiezen voor een minimalistische stijl, creëer je niet alleen een stijlvolle uitstraling, maar geef je ook een gevoel van ruimtelijkheid aan de hele omgeving.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een term die we tegenwoordig veel horen, zo ook in de wereld van interieur en traprenovatie. Duurzame materialen hebben voor veel mensen de voorkeur. Denk aan gerecyclede materialen en milieuvriendelijke lakken. PVC is bijvoorbeeld een populaire keuze vanwege de lange levensduur en milieuvriendelijkheid. Dit materiaal is niet alleen duurzaam, het is ook stijlvol en biedt veel mogelijkheden in kleuren.

Betonlook

Moderne interieurs met een strakke uitstraling zijn nog steeds een trend in 2024. De betonlook traptreden blijven daarom populair. Deze stijl op je trap kunnen we op verschillende manieren realiseren. Je kunt ervoor kiezen om de trap te schilderen in een betonlook kleur of je kiest voor echt betonnen overzettreden. Dit materiaal is niet alleen mooi en modern, maar ook praktisch vanwege het onderhoudsgemak. 

Trapverlichting

Trapverlichting is een trend die functioneel en mooi is. Ledstrips of inbouwlampen langs de traptreden of leuningen zorgen voor een mooie uitstraling en bieden ook meer zichtbaarheid. Deze innovatieve toevoeging aan de trap kan je instellen met een bewegingssensor of op een timer. Zo hoef je nooit meer in het donker de trap op!

Neutrale kleuren

In 2024 gaan we veel neutrale kleuren terug zien, denk aan donkere kleuren zoals hout, zwart en betonlook kleuren. Maar naast deze donkere kleuren zullen we ook warme, lichte kleuren en grijstinten terug zien. Dit zorgt voor een rustige en tijdloze uitstraling van de trap.

Stalen trapleuningen

Staal heeft de afgelopen jaren een grote rol gespeeld in interieurdesign. Ook bij traprenovatie wordt staal regelmatig toegepast. In 2024 gaan we dit wederom terugzien in trapleuningen. Denk aan zwart staal, koper of matte tinten. Dit gaan we vooral in combinatie met donker hout terug zien. De warme houtkleur straalt luxe uit en in combinatie met stalen trapleuningen zorgt het voor een mooi contrast. Deze combinatie zorgt voor een moderne uitstraling en past goed bij een modern of traditioneel interieur. 

Ronde en organische vormen

Naast de moderne strakke stijl zien we ook veel organische en ronde vormen terug in interieurs. Dit kunnen we ook toepassen op trapleuningen en traptreden. Deze vormen stralen zachtheid en elegantie uit en dragen niet alleen bij aan de esthetiek van het interieur, maar door het ontbreken van harde punten en hoeken is de trap ook veiliger. Deze trend gaan we ook in 2024 terug zien.

   Suleiman Juz

Traprenovatie bij ProStairs

In 2024 is er veel mogelijk. Of je nu houdt van strak en modern of licht en minimalistisch. Er is altijd een ontwerp dat past bij jouw woonstijl en wensen. Bij ProStairs Traprenovatie helpen we graag bij het vinden van een stijlvolle en passende trap voor jouw huis. Neem voor vragen contact met ons op. 

 

Traprenovatie advies aan huis of in onze showroom

Traprenovatie waarom zou u dat doen? Wanneer uw trap een doorn in het oog is, maar u niet dagen in de rommel wilt zitten voor een compleet nieuwe trap, denk dan eens aan traprenovatie. Door overzettreden te plaatsen over uw huidige trap krijgt u doorgaans binnen 1 dag een compleet nieuwe uitstraling.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lichte eiken treden met een donker stootbord. Dat kan van eiken met een andere kleur olie, maar u kunt ook kiezen voor een stoer zwart stootbord van HPL. Zo zorg je voor contrast en wordt uw trap niet een saaie massief houten trap. Zwart zie tegenwoordig trouwens ook veel terug in allerlei moderne interieurs met zwart stalen deuren, lampen en meubels of keukens. Hoe gaaf is het dan dat de trap daar mee matcht?

Vind u het lastig om het u voor te stellen of te kiezen? Maak een afspraak met onze styliste voor persoonlijk advies aan huis. Of kom langs in onze showroom!