fbpx

Traprenovatie #1 Monteur

Hoe moet ik mijn trap voor de traprenovatie opleveren?

Dit is in ieder geval een mooi voorbeeld van hoe een trap voor het renoveren op geleverd moet worden. Zoals je ziet, hoeft de trap niet helemaal spik en span te zijn. Lijm en verfresten hoeven niet helemaal verwijderd te worden, als er maar geen verdikking is. De elastische kit tussen de overzettreden en uw bestaande treden vangt zulke kleine oneffenheden op. Tevens heeft deze kit een geluiddempende werking, wat uw gerenoveerde trap ook weer een stuk stiller maakt.

Moet ik de zijwangen voor de traprenovatie schilderen?

Het hoeft natuurlijk niet, maar als u écht een mooi eindresultaat wilt, zou ik het zeker doen! Want als u de zijwangen en de trapboom schildert ná het renoveren moet u over de siliconen kit schilderen, en dat hecht echt niet goed, en ziet er niet uit. Wat ook erg belangrijk is: Schilder de zijwangen en trapboom een paar weken voor dat wij de trap komen renoveren. Dan kan de verf namelijk langer uitharden. En hou altijd wat verf over, want het kan voor komen dat bij het plaatsen van de nieuwe treden wat geraakt wordt, dan hoeft u het daarna alleen maar even bij te stippen.

Het eindresultaat van een traprenovatie, ligt dus ook gedeeltelijk bij u!

Wood – traprenovatie

Deze bijzondere trap is uitgevoerd in Wood, dat zijn écht houten treden van Europees eiken. Deze eiken overzettreden worden van te voren in onze fabriek in de juiste kleur geölied. U kan wel kiezen uit 40 natuurlijke houttinten. Deze is uitgevoerd met CherryCoral in combinatie met de zwarte HPL stootborden geeft het geheel een moderne en toch klassieke uitstraling. Wil je meer weten over onze houten traprenovatie ga dan naar deze pagina: traptreden van hout.

Wat maakt deze trap nou bijzonder? Deze trap heeft halverwege een splitsing. Halverwege de trap zit er namelijk een deur naar een ander vetrek, zeg maar een halve verdieping. En dat zie je echt nooit! Maar hoe dan ook, onze monteur een een mooi staaltje vakwerk afgeleverd. Petje af!

 

 

Traprenovatie advies aan huis of in onze showroom

Traprenovatie waarom zou u dat doen? Wanneer uw trap een doorn in het oog is, maar u niet dagen in de rommel wilt zitten voor een compleet nieuwe trap, denk dan eens aan traprenovatie. Door overzettreden te plaatsen over uw huidige trap krijgt u doorgaans binnen 1 dag een compleet nieuwe uitstraling.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lichte eiken treden met een donker stootbord. Dat kan van eiken met een andere kleur olie, maar u kunt ook kiezen voor een stoer zwart stootbord van HPL. Zo zorg je voor contrast en wordt uw trap niet een saaie massief houten trap. Zwart zie tegenwoordig trouwens ook veel terug in allerlei moderne interieurs met zwart stalen deuren, lampen en meubels of keukens. Hoe gaaf is het dan dat de trap daar mee matcht?

Vind u het lastig om het u voor te stellen of te kiezen? Maak een afspraak met onze styliste voor persoonlijk advies aan huis. Of kom langs in onze showroom!