fbpx

Traprenovatie betonlook op je trap?

Traprenovatie betonlook op je trap? Dit is er mogelijk …

Als je een industrieel interieur wilt realiseren, dan komt het materiaal beton of op zijn minst betonlook gegarandeerd in aanmerking. Naast naturel hout, metaal en glas is beton een materiaal dat aan je woning een robuuste uitstraling geeft. Maar stel dat je een woning wilt renoveren of je wilt je huidige interieurbouw een nieuwe look geven en je kiest voor de industriële stijl. Hoe zit het dan met je huidige trap? Moet je hem volledig uitbreken of kun je bij je traprenovatie toch beton kiezen? Je mag gerust zijn: Je trap uitbreken hoeft niet. Er bestaat wel degelijk een traprenovatie betonlook. In dit artikel lees je er alles over.

 

Waaruit bestaat een traprenovatie precies?

In het kort gezegd: Je kunt je huidige trap volledig laten zoals hij is. Voor de vernieuwing van je trap worden er overzettreden geplaatst bovenop je bestaande trap. Als je dat wilt, worden ook de zijwangen van een gesloten trap of de omgeving van een open trap volledig in dezelfde stijl afgewerkt. Het uiteindelijke resultaat hangt voor het grootste gedeelte af van je keuze van materiaal. Wij helpen jou daar graag bij. Zo hebben wij in ons gamma het zeer bijzondere materiaal HPL betonlook en zelfs echt handgesmeerd beton.

Betonlook: de uitstraling van beton, de voordelen van laminaat

Wil je een traprenovatie betonlook? Dan heb je deze mogelijkheid met een traprenovatie met laminaat. Wij kiezen altijd voor de beste kwaliteit en in het geval van laminaat is dit HPL. Dit staat voor High Pressure Laminaat. Dit product is zeer duurzaam, krasbestendig en slijtvast. Het is bovendien geluidwerend en makkelijk in onderhoud.

 

Echt beton voor je traprenovatie: Beton op hoog niveau

Ga je voor echt beton? Dit is een echte topper in ons aanbod. Wij zijn immers de enige installateur van beton overzettreden in heel Nederland. Wij hebben zelf het proces ontwikkeld. Ook al gaat het hier om echt beton, het scheurt niet en veroorzaakt ook geen geluidsoverlast op je trap.

Het unieke aan onze traprenovatie met beton is dat het beton handgesmeerd is. Daardoor krijgt elke traptrede een eigen structuur en een eigen karakter en je trap is volledig uniek. De structuur is duidelijk voelbaar en dat geeft een hoge glijweerstand aan de traptreden, wat de veiligheid verhoogt. Het beton van de traptreden wordt gemaakt op basis van RAL-kleuren.

Beton als traprenovatie wordt toegepast bij gesloten en open trappen. Trappen met een bordes vormen ook geen probleem. Alle zijden van de traptrede, dus ook de onderkant en zijkanten kunnen perfect met beton bekleed worden.

 

Hoe integreer je een betonnen trap in je stoere interieur?

Zoals hierboven al even aangehaald, past beton perfect bij hout, metaal en glas. Dit zijn materialen die veel terugkomen in industriële panden. Denk bijvoorbeeld aan metalen raamkozijnen, stalen balken en nutsleidingen die door de kamer lopen. Een betonnen trap staat bijvoorbeeld mooi bij een grote glaspartij in je hal. Combineer je betonnen trap met een stoere houten console met stalen poten in je hal, een beton(look) plantenbak en een vloerkleed in leer of in ruwe stof. Ook je verlichting kun je perfect aanpassen aan je industriële stijl. Er bestaan lampenkappen in glas, roestkleur staal, hout en zelfs in betonlook.

Hoe meer elementen in beton je in je interieur laat terugkomen, hoe meer je een uniform en stijlvol geheel krijgt. Denk bijvoorbeeld aan een betonlook werkblad voor je keuken of een betonnen tafelblad voor je eetkamer. Een bad of douche in beton, een muur van de slaapkamer in beton of betonnen bijzettafeltjes in je zithoek zijn maar enkele van de vele mogelijkheden.

 

Een betonnen trap als eyecatcher

Wij merken meer en meer dat traprenovatie betonlook niet alleen in industriële woningen wordt gekozen. Stilletjes aan vindt de beton(look) trap ook zijn weg in de moderne interieurs. In ieder geval, de beton(look) trap staat stoer, is duurzaam en is een echte eyecatcher in je woning.

Vraag gerust meer inlichtingen over de traprenovatie betonlook of vraag een prijsindicatie via onze website aan. Wij staan je graag bij en willen jou helpen je project te realiseren zoals jij het wenst!

Traprenovatie advies aan huis of in onze showroom

Traprenovatie waarom zou u dat doen? Wanneer uw trap een doorn in het oog is, maar u niet dagen in de rommel wilt zitten voor een compleet nieuwe trap, denk dan eens aan traprenovatie. Door overzettreden te plaatsen over uw huidige trap krijgt u doorgaans binnen 1 dag een compleet nieuwe uitstraling.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lichte eiken treden met een donker stootbord. Dat kan van eiken met een andere kleur olie, maar u kunt ook kiezen voor een stoer zwart stootbord van HPL. Zo zorg je voor contrast en wordt uw trap niet een saaie massief houten trap. Zwart zie tegenwoordig trouwens ook veel terug in allerlei moderne interieurs met zwart stalen deuren, lampen en meubels of keukens. Hoe gaaf is het dan dat de trap daar mee matcht?

Vind u het lastig om het u voor te stellen of te kiezen? Maak een afspraak met onze styliste voor persoonlijk advies aan huis. Of kom langs in onze showroom!