fbpx

Trapbekleding van leer – 5 super tips

Trapbekleding van leer - 5 tips

 

BINNENKIJKEN IN ‘T GOOI

In deze prachtige pas gerenoveerde villa in ‘t Gooi, mochten wij de trap onderhanden nemen, en ze hebben er een kunstwerk van gemaakt. In deze enorme entree is er gekozen voor een moderne inrichting met natuurlijke materialen, zoals eiken planken op de bovenverdieping, prachtig natuursteen op de vloer in de hal en als klap op de vuurpijl een écht lederen trap van ProStairs traprenovatie. Deze restyling / renovatie is uitgevoerd met analineleer in de donkerbruine kleur ‘Rame’, dit door-en-door gekleurde leer komt melkveerunderen uit de Italiaanse Alpen. er zijn nu verkrijgbaar in wel 15 adembenemende kleuren.

TRAPBEKLEDING VAN LEER OP UW TRAP?

Leer is een natuurproduct en heeft subtiele kleurnuances, (een bultje, een striem of een plooi) je ziet dat het een mooi leven heeft gehad. Zoals elk natuurproduct heeft het nèt iets meer aandacht nodig. Dit leer moet, net zoals een bankstel, ook periodiek behandeld worden om die natuurlijke schoonheid te bewaren, maar je krijgt er ook wel iets unieks voor terug. Een exclusieve trap en een WOW-factor en een zachte en warme touch.

IS TRAPBEKLEDING VAN LEER DUURZAAM?

Leer is in feite een zeer duurzaam materiaal. Het is sterk, flexibel en slijtvast en kan jarenlang meegaan als het goed wordt onderhouden. Echter, afhankelijk van de kwaliteit van het leer en hoe het wordt gebruikt, kan het uiteindelijk beschadigd raken en verouderen. Bijvoorbeeld, leer dat aan regelmatige slijtage blootstaat, zal eerder vervormen en krassen oplopen dan leer dat op meubels wordt gebruikt. Om de duurzaamheid van leer te verhogen, is het belangrijk om het goed te onderhouden door het schoon te maken en te beschermen tegen vocht en andere schade veroorzakende factoren. Het kiezen van hoogwaardig leer van betrouwbare leveranciers en het gebruiken van goede beschermende producten kunnen ook de levensduur van leer verlengen.

5 ONDERHOUDSTIPS

  1. Reinig regelmatig: Maak de leren trap schoon met een zachte doek en een mild reinigingsmiddel specifiek voor leder.
  2. Voorkom uitdroging: Breng regelmatig leerbeschermer aan om het leer zacht en soepel te houden en te beschermen tegen uitdroging.
  3. Vermijd overmatige hitte en direct zonlicht: Dit kan het leer doen uitdrogen en verkleuren.
  4. Behandel krassen en scheuren: Behandel kleine krassen en scheuren met een speciaal reparatieproduct voor leer.
  5. Bestel gemakkelijk en snel uw onderhoudsproducten voor uw trapbekleding van leer in onze webshop

LEER COMFORTABEL

Trapbekleding van leer is niet alleen mooi! Leer is comfortabel als trapbekleding omdat het zacht en warm aanvoelt onder de voeten. Het is ook soepel en geeft mee bij het lopen, wat het lopen op de trap comfortabeler maakt. Bovendien, omdat leer een natuurlijk materiaal is, ademt het en reguleert het de temperatuur, wat bijdraagt aan het comfort.

ALLEEN VOOR KLASSIEKE INTERIEURS

Nee, leer is niet alleen geschikt voor een klassiek interieur. Leer kan in verschillende stijlen en interieurs worden gebruikt, zoals moderne, industriële en traditionele interieurs. Het is een veelzijdig materiaal dat zowel elegant als robuust kan ogen, afhankelijk van hoe het wordt gebruikt. Bovendien kan leer in verschillende kleuren en afwerkingen worden verkregen, wat het gemakkelijk maakt om het te integreren in verschillende interieurontwerpen. Op Pinterest hebben wij borden met de mooiste trappen met trapbekleding van leer, kijk hier maar eens.

trapbekleding van leer

Traprenovatie advies aan huis of in onze showroom

Traprenovatie waarom zou u dat doen? Wanneer uw trap een doorn in het oog is, maar u niet dagen in de rommel wilt zitten voor een compleet nieuwe trap, denk dan eens aan traprenovatie. Door overzettreden te plaatsen over uw huidige trap krijgt u doorgaans binnen 1 dag een compleet nieuwe uitstraling.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lichte eiken treden met een donker stootbord. Dat kan van eiken met een andere kleur olie, maar u kunt ook kiezen voor een stoer zwart stootbord van HPL. Zo zorg je voor contrast en wordt uw trap niet een saaie massief houten trap. Zwart zie tegenwoordig trouwens ook veel terug in allerlei moderne interieurs met zwart stalen deuren, lampen en meubels of keukens. Hoe gaaf is het dan dat de trap daar mee matcht?

Vind u het lastig om het u voor te stellen of te kiezen? Maak een afspraak met onze styliste voor persoonlijk advies aan huis. Of kom langs in onze showroom!