fbpx

Soorten hout

Soorten hout

Soorten hout

Welke soorten hout gebruiken wij voor onze traprenovaties?

Wij gebruiken altijd Europees Eiken met het FSC keurmerk voor onze houten traprenovaties. De toplaag bestaat uit 4 mm Eiken met daaronder een laag Berken – Multiplex.

Waarom Eikenhout?

Eikenhout is een duurzame en harde houtsoort, wordt vooral gebruikt voor meubels, omdat het een lichte nerven heeft en niet al te veel knoesten. Het is veel harder dan het zachte en goedkope vurenhout, waar de meeste nieuwbouw trappen van gemaakt worden. 

 Wij krijgen vaak de vraag: “Is massief eiken niet beter?” Hier is de volgende redenering voor. Hout werkt (zet uit of krimpt) van nature altijd door temperatuurwisselingen en luchtvochtigheid, met name hier in Nederland. Traprenovaties moeten zo strak mogelijk worden gemonteerd, want u wilt geen kieren zien in de zomer. En wat dacht u van kraken in de winter. Door te kiezen voor een berken multiplex drager, die opgebouwd is uit verschillende lagen kruislings verlijmd berkenhout met een 4 mm eiken toplaag, is die werking nagenoeg te verwaarlozen.

Is dat niet saai Eiken hout?

Nee, je kiest waarschijnlijk voor hout omdat je de natuurlijke uitstraling mooi vindt en dan heb je nog de tekening van de nerven, en een knoestje, dat maakt elke trede uniek. Daarnaast kunt u kiezen uit wel 40 kleuren olie: met donkere tinten zoals Charcoal of Black, White- of Greywash kleuren en natuurlijke kleuren als Pure en Smoke. En alles wat daar tussen in zit.

Niet helemaal uw ding? Dan kunt u nog altijd voor PaintWood kiezen. Dit zijn dezelfde treden, alleen worden deze geborsteld en daarna in meerdere lagen gespoten in elke gewenste RAL kleur die u maar wilt. Door de overzettreden te borstelen komt de nerfstructuur van het eiken zelfs door de verschillende lagen lak heen, wat een prachtig effect geeft. Een eiken trap past dus zowel in een landelijke, klassieke interieur als in een moderne of industriële inrichting.

Traprenovatie advies aan huis of in onze showroom

Traprenovatie waarom zou u dat doen? Wanneer uw trap een doorn in het oog is, maar u niet dagen in de rommel wilt zitten voor een compleet nieuwe trap, denk dan eens aan traprenovatie. Door overzettreden te plaatsen over uw huidige trap krijgt u doorgaans binnen 1 dag een compleet nieuwe uitstraling.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lichte eiken treden met een donker stootbord. Dat kan van eiken met een andere kleur olie, maar u kunt ook kiezen voor een stoer zwart stootbord van HPL. Zo zorg je voor contrast en wordt uw trap niet een saaie massief houten trap. Zwart zie tegenwoordig trouwens ook veel terug in allerlei moderne interieurs met zwart stalen deuren, lampen en meubels of keukens. Hoe gaaf is het dan dat de trap daar mee matcht?

Vind u het lastig om het u voor te stellen of te kiezen? Maak een afspraak met onze styliste voor persoonlijk advies aan huis. Of kom langs in onze showroom!