fbpx

Traprenovatie modern

Traprenovatie modern: renoveer uw bestaande trap

Een modern interieur wordt gekenmerkt door veel licht en strakke, eigentijdse elementen. Hoogglans wit en levendige kleuren worden vaak gecombineerd met hout en accenten van staal. Daarnaast zie je ook veel donkere kleuren terug in moderne interieurs. Minimalisme staat centraal, wat zich vertaalt in het gebruik van slechts de noodzakelijke meubels met strakke lijnen en geometrische patronen.

Moderne trappen zijn tegenwoordig veel meer dan alleen maar functionele onderdelen in een huis. Ze zijn uitgegroeid tot eyecatchers die de ruimte een eigentijdse uitstraling geven. Met strakke lijnen, eenvoudige ontwerpen en soms zelfs handige toevoegingen, zoals LED trapverlichting, zijn moderne trappen een centraal element geworden in hedendaagse interieurs.

Bij een modern interieur passen verschillende materialen en kleuropties. Hieronder geven we een aantal materialen en kleuren, zodat u zich kan laten inspireren voor een moderne traprenovatie op maat bij ProStairs.

PVC traprenovatie in de kleur Grand Combin - traprenovatie

Mogelijkheden voor moderne trap

Een moderne trap is een breed begrip, doordat je dit op verschillende manieren kan interpreteren. Bij moderne trappen zien we vaak staal, hout, glas, beton en rvs terug. Met deze materialen zijn er verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld een houten trap in combinatie met stalen trapleuningen of juist een industriële look met betonnen overzettreden. 

Een moderne trap heeft verschillende kenmerken die hem onderscheiden van meer traditionele ontwerpen. Moderne trappen hebben vaak een eenvoudig en strak ontwerp, zonder overdreven versieringen of ornamenten. Het kenmerkt zich door strakke lijnen, rechte vormen en robuust materiaal. Hiernaast zie je een voorbeeld van een moderne trap. Hout in combinatie met zwarte stootborden waardoor het een strakke en moderne uitstraling heeft. 

De afwerking van een moderne trap is vaak glad en strak, met neutrale kleuren zoals wit, zwart, grijs of metallic tinten. Dit draagt bij aan een tijdloze uitstraling die goed past bij moderne interieurs. Daarom zien we vaak zwarte strakke trapleuningen terug in combinatie met moderne trappen. Daarnaast is LED-verlichting in combinatie met bewegingssensoren een innovatieve toevoeging aan een moderne trap. 

Een moderne trap zie je vaak terug in hippe en nieuwe huizen. Bekijk ons Pinterest account om nog meer inspiratie op te doen van moderne trappen in combinatie met verschillende interieurs.   

Met welk materiaal wilt u een moderne trap realiseren?

Concrete Platinum

Houten trap – Smoke

Laminaat Arowana Black

Leren Trap – Giada

Grand Combin – PVC

Voltera

Laminaat Suleiman Juz

Trap betonlook – RAL7002

PaintWood – LichtGrijs

Rame