fbpx

HPL Laminaat traprenovatie in Tilburg

Tweede traprenovatie in een nieuwbouwwoning?

Dit keer mochten we op bezoek bij de familie Willems in Tilburg. Zij hebben in hun pas opgeleverde nieuwbouwwoning al hun tweede traprenovatie. Tweede traprenovatie? Een traprenovatie gaat toch minimaal 15 jaar mee? Ik begrijp jullie vraag, daar wilde ik ook graag het mijne van weten. Dus een afspraak gemaakt… en hup naar Tilburg!

Traprenovatie gone wrong?! Ze waren erin getrapt!

Na 1,5 uur rijden naar het mooie Noord-Brabant zijn we eindelijk in Tilburg aangekomen, om te vragen hoe en wat. Deze familie heeft bij een vloerenwinkel zo’n anderhalf jaar geleden een laminaatvloer met twee traprenovaties gekocht. Op de dag van montage, kwam er een ZZP-er opdagen die zichzelf ‘klusjesman’ noemde, de trap naar de eerste verdieping monteren. Hij begon met de bestaande treden in te korten, zodat de overzettreden niet boven de zijkant zouden komen. Aan het eind van de dag zat deze trap er in maar niet zoals het hoorde, met grote kieren. Toen de familie zei: “Tot morgen” want zo stond dat in de planning, zei deze ‘klusjesman’ dat hij die volgende dag een andere klus had.

Na een woordenwisseling is deze bewuste ‘monteur’ nooit meer gekomen. Dan zou je denken dat de winkel een ander iemand zou sturen, maar nee. Na bijna anderhalf jaar touwtrekken, bellen en schrijven liet de winkel niets meer van zich horen. Dan heb je een mooie nieuwbouwwoning met alles nieuw en dan zit je met die twee trappen. Dus toch maar de rechtsbijstand ingeschakeld, verschillende experts langs laten komen en allemaal dezelfde conclusie: “Zo hoort een traprenovatie niet uitgevoerd te worden.”

 

ProStairs to the rescue voor een HPL laminaat traprenovatie

Maar wat nu? Deze familie heeft ProStairs traprenovatie ingeschakeld om de klus wél af te maken. Wij mochten dus twee trappen renoveren. Maar daarvoor moest die eerste traprenovatie eruit gesloopt worden en hersteld. D.w.z. de treden moesten weer langer gemaakt worden, zodat ons traprenovatie systeem erop kon. Dit hebben wij zoals beloofd in twee dagen kunnen doen. Beide trappen hebben wij gerenoveerd met HPL laminaat, het sterkste laminaat dat er is. Met ons bekende Veiligheidsprofiel, dat zorgt ervoor dat de treden nagenoeg niet voorbij de zijwangen komt. Dat kenmerkt een traprenovatie van ProStairs. Wij zagen nooit in de bestaande constructie. De kleur die de familie uitgekozen heeft is ‘Concrete Grey’, een kleur die in de meeste interieurs past, vooral in combinatie met een mooie houtlook vloer.

Professionele traprenovatie gerealiseerd door ProStairs!

Uiteindelijk is de Familie Willems toch bij het beste traprenovatie bedrijf terecht gekomen, ProStairs. Nu zijn zij blij, wij blij en zelfs de prachtige poes ‘Snowy’ is blij. Eind goed, al goed. En dat achteraf voor ongeveer dezelfde prijs als wat ze voor het prutswerk moesten betalen.

 

Wij werken te allen tijde met eigen trap monteurs. Onze nieuwe monteurs volgen altijd ons interne opleidingstraject en mogen pas op een klus als zij daarvoor geslaagd zijn. Dan mogen ze eerst een maand de makkelijke trappen monteren. Dat is dus al snel vijf trappen per week, waardoor ze binnen no-time veel ervaring opdoen, en zich met recht trapmonteur mogen noemen

Traprenovatie advies aan huis of in onze showroom

Traprenovatie waarom zou u dat doen? Wanneer uw trap een doorn in het oog is, maar u niet dagen in de rommel wilt zitten voor een compleet nieuwe trap, denk dan eens aan traprenovatie. Door overzettreden te plaatsen over uw huidige trap krijgt u doorgaans binnen 1 dag een compleet nieuwe uitstraling.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lichte eiken treden met een donker stootbord. Dat kan van eiken met een andere kleur olie, maar u kunt ook kiezen voor een stoer zwart stootbord van HPL. Zo zorg je voor contrast en wordt uw trap niet een saaie massief houten trap. Zwart zie tegenwoordig trouwens ook veel terug in allerlei moderne interieurs met zwart stalen deuren, lampen en meubels of keukens. Hoe gaaf is het dan dat de trap daar mee matcht?

Vind u het lastig om het u voor te stellen of te kiezen? Maak een afspraak met onze styliste voor persoonlijk advies aan huis. Of kom langs in onze showroom!