fbpx

Hoe pakken wij je traprenovatie aan?

Hoe pakken wij je traprenovatie aan?

Zodra je erover denkt om je trap te renoveren, neem je contact met ons op. Onze adviseur komt bij jou langs. Of je komt van tevoren je keuze maken in onze showroom. Wij geven jou uitgebreid informatie over de verschillende mogelijkheden qua kleuren, stijl en materialen. En je kunt onmiddellijk de verschillende types zien en voelen.

Je trap wordt vervolgens helemaal opgemeten tot op de millimeter. Heb je een rechte dichte trap of een draaitrap met overloop en bordes? Geen probleem! Ook een open trap bekleden is voor ons geen probleem. Wij leveren hier vakwerk. Zelfs metalen spiltrappen renoveren is een vak apart, maar toch leveren wij hierin prachtige resultaten.

We plannen een datum waarop de renovatie zal gebeuren. Zoals je hierboven al kon lezen, hoef jij niets aan je huidige trap te doen. Wij kunnen meteen aan de slag. Al onze overzettreden, van welk materiaal dan ook, zijn zodanig gemaakt dat alle ongelijkheden in de ondergrond overbrugd worden.

De overzettreden worden gemonteerd. De omgeving van de trap zoals de trapwangen, bordessen of zijkanten worden desgewenst netjes afgewerkt zodat je één stijlvol geheel krijgt. Na de werkzaamheden ruimen wij de werkplek op en laten je woning netjes achter.

 

Kies je eigen stijl met voordelige prijzen

Je staat misschien voor de renovatie van een oude woning of je wilt na zoveel jaren je eigen woning een nieuwe stijl of een nieuw interieur geven. De trap is hierin een belangrijk onderdeel. Je kunt, als je de trap wilt renoveren, de kosten aanzienlijk drukken door de trap door ons te laten bekleden. Dit kan al met zeer voordelige prijzen.

Maar wat als je voor een bepaalde stijl kiest en de trap dezelfde uitstraling wilt geven? Het kan perfect! De bekleding van een trap is cruciaal voor het totaalbeeld. Daarom kunt u kiezen uit ons zeer uitgebreide assortiment van types en materiaalsoorten voor bekleding. Elke soort bekleding heeft zijn eigen karakteristieke eigenschappen en uitstraling. Zo kun jij een trap kiezen die volledig bij jouw stijl past. Hieronder geven we jou een aantal mogelijkheden. Vraag gerust meer info over één of meerdere van deze prachtige materialen!

Traprenovatie eiken

Met hout haal je warmte en natuurlijke uitstraling in je woning. Wij kiezen voor Europees eiken van hoge kwaliteit. Je kunt de kleur van het eikenhout zelf kiezen: van licht tot donker, van warme tot wat koelere tinten. Let op: onze eiken overzettreden zijn gemaakt als een Multiplank. Deze bestaat uit een laag massief eikenhout, ondersteund door een berken-multiplex laag. Deze onderlaag voorkomt dat het eiken krom trekt of gaat scheuren.

Eiken is geschikt voor elke woonstijl. In een Scandinavische of moderne woning vormt het een mooi contrast met strakke witte muren. In een landelijke woning past het weer perfect bij de houten meubelen en houten vloeren. Heb je een industrieel pand? Dan heb je waarschijnlijk nog andere houten elementen in je woning en kan je gerust kiezen voor eiken trapbekleding. Ook in een vintage woning staat eiken perfect.

 

PaintWood

PaintWood is een zeer bijzondere trapbedekking. Het bestaat uit een toplaag van eikenhout. Het hout is op van tevoren intens geborsteld zodat de nerven en de noesten goed doorkomen. Daarna krijgt het verschillende lagen hoogwaardige coating. De structuur van het hout blijft dus zichtbaar, wat je trap enerzijds een strakke, anderzijds toch een natuurlijke uitstraling geeft.

PaintWood is vooral geschikt voor moderne woningen. Met dit materiaal kun je al te strakke kleuren en lijnen doorbreken met een subtiele natuurlijke toets.

Traprenovatie Laminaat
Dit is een materiaal dat zijn diensten al ruimschoots bewezen heeft voor vloeren. Wij bieden nu ook voor je trap laminaat aan. Met laminaat kun je de trap en vloer perfect op elkaar laten aansluiten. Bij ons vind je uitsluitend HPL-laminaat. Dit staat voor ‘High Pressure Laminaat’. We benadrukken nogmaals dat een trap op bepaalde punten het meest slijt, namelijk in het midden. HPL-laminaat is speciaal hiervoor ontwikkeld en is vooral slijtvast en krasbestendig.

Laminaat geeft een strakke afwerking aan je trap en is daarom zeer geschikt voor Scandinavische en moderne woningen. Het wordt ook vaak gekozen voor bedrijven en overheidsinstellingen.

 

PVC traprenovatie

PVC biedt talloze mogelijkheden. Wij gaan voor de beste kwaliteit en bieden dit op geïmpregneerd HDF aan. HDF is de afkorting van High Density Fibreboard. Dit is een verbeterde versie van het bekendere MDF. Dit HDF heeft ook nog een kurken onderlaag en geeft daardoor geen geluidsoverlast.

Onze PVC-overzettreden zijn in diverse structuren te verkrijgen. Zo bieden wij bijvoorbeeld aan:

houtstructuur
natuursteen
betonlook
Juist omdat er zoveel structuren bestaan in PVC-traptreden, vind je gegarandeerd dé perfecte soort voor jouw woning. Houtstructuur past uitstekend in je Scandinavisch of hedendaags interieur. Natuursteen staat prachtig in een landelijke woning en betonlook is dé ideale keuze voor je industriële pand.

 

PVC Woven

Dit is wel een heel bijzonder type van PVC overzettreden. Inderdaad, de bovenlaag van je traptreden is vervaardigd uit een heuse geweven structuur. De draden zijn van glasvezel en nylon, wat de trap zeer slijtvast maakt.

De uitstraling is warm omdat PVC Woven geen gladde toplaag maar juist een oppervlak met een geweven structuur heeft. Het is net alsof je een tapijt op je trap hebt liggen. Het voordeel van PVC Woven is echter dat het veel onderhoudsvriendelijker is dan tapijt.

PVC Woven is tegenwoordig heel erg in. Je kunt het perfect kiezen voor je vintage of klassieke woning. In een moderne, futuristische of Scandinavische woning vormt de geweven structuur een mooi contrast met je strakke muren en meubels.

 

Beton traprenovatie

Een trap in beton staat heel stoer, modern en strak. Wil jij een betonnen trap zonder je huidige trap te hoeven uitbreken? Wij realiseren dit voor jou. Wij zijn het enige bedrijf in Nederland die echt betonnen overzettreden aanbiedt. Wij hebben dit product ontwikkeld zodat het geen scheuren vertoont. Bovendien veroorzaken onze traptreden in beton geen geluidsoverlast.

Het bijzondere aan onze betontreden is dat ze handgesmeerd zijn. Daardoor zijn geen twee treden hetzelfde en jij krijgt een echt unieke trap!

Beton wordt vooral gekozen in industriële panden. Maar waarom zou je niet eens buiten de lijntjes kleuren en voor jouw moderne woning een betonnen trap kiezen? Dat kan ook perfect!

 

Traprenovatie leer

Onze overzettreden in leer zijn écht wel één van onze toppers. Voor deze soort van traptreden gebruiken wij enkel leer afkomstig uit de consumptie-industrie. Het zijn huiden van dieren die gefokt worden voor hun vlees. Ons leer is analine-leer. Dit is leer dat door-en-door geïmpregneerd is en daardoor over de volledige dikte is gekleurd en bewerkt. Er wordt dus geen extra toplaag toegevoegd. De structuur van de huid blijft hierbij volledig zichtbaar. Daardoor krijgt je leren trap een zeer natuurlijke uitstraling.

Het bijzondere aan leren traptreden is dat wij eerst de onderlaag, HDF plaatmateriaal, volledig op maat zagen en pas daarna de treden met leer bekleden. Zo krijg je geen franjes van leer aan de zijkanten en past het leer perfect op de treden. En wees gerust: ook al lijkt leer misschien een kwetsbaar product, onze traptreden in leer zijn even duurzaam en kwaliteitsvol als onze andere overzettreden.

Elk dier is uniek en dus elk stuk leer is ook uniek. Zo krijg jij een trap die niemand anders heeft.

Een leren trap wordt bijvoorbeeld gekozen voor een stoere loftwoning of een robuust industrieel pand. Leer is makkelijk te combineren met leren meubelen zoals fauteuils en leren eetkamerstoelen.

Maar je kunt het ook voor je super moderne woning als echte eyecatcher kiezen. Of ga je misschien voor de niet zo bekende maar toch wel bijzondere Bohemian style? Leer is ook hier perfect op zijn plaats. Ook liefhebbers van een ecologische, botanische of ‘groene’ woninginrichting kiezen vaak voor trappen in leer.

Een trap renoveren binnen jouw budget? Het kan!
Wat moet een trap renoveren kosten? Dit is zéér eenvoudig: Zoveel als jij er aan wilt besteden. Sommige materialen voor traptreden zijn kostbaar, andere zijn goedkoper. Maar laat je hierdoor niet ontmoedigen. Een traprenovatie doe je ook niet elke dag. Wij bieden jou graag de mogelijkheid om toch een ander materiaal of uitstraling te kiezen dan je oorspronkelijk in gedachten had. Eventueel bieden wij jou financieringsmogelijkheden aan, zodat jij ook de trap van je dromen kunt realiseren.

Contacteer ons gerust via onze website of kom langs in onze showroom. Wij maken tijd voor jou. Samen gaan wij voor een perfecte trap, één waar je trots mag op zijn.

Traprenovatie advies aan huis of in onze showroom

Traprenovatie waarom zou u dat doen? Wanneer uw trap een doorn in het oog is, maar u niet dagen in de rommel wilt zitten voor een compleet nieuwe trap, denk dan eens aan traprenovatie. Door overzettreden te plaatsen over uw huidige trap krijgt u doorgaans binnen 1 dag een compleet nieuwe uitstraling.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lichte eiken treden met een donker stootbord. Dat kan van eiken met een andere kleur olie, maar u kunt ook kiezen voor een stoer zwart stootbord van HPL. Zo zorg je voor contrast en wordt uw trap niet een saaie massief houten trap. Zwart zie tegenwoordig trouwens ook veel terug in allerlei moderne interieurs met zwart stalen deuren, lampen en meubels of keukens. Hoe gaaf is het dan dat de trap daar mee matcht?

Vind u het lastig om het u voor te stellen of te kiezen? Maak een afspraak met onze styliste voor persoonlijk advies aan huis. Of kom langs in onze showroom!