fbpx

De Grote Huisverbouwing Seizoen 2

Nieuw Seizoen van de Grote Huisverbouwing

De Grote Huisverbouwing gaat door met ProStairs

Vorig jaar heeft ProStairs traprenovatie al meegedaan met de Grote Huisverbouwing op SBS6, dat was al een geslaagde samenwerking. Waarschijnlijk waren ze erg tevreden, dit jaar werd  ons gevraagd om weer mee te helpen. Daar hoefden wij natuurlijk niet lang over na te denken. Dit seizoen is de opzet precies hetzelfde, alleen het is team nu anders. Albert Stokkers de Creatieve uitvoerder kenden jullie al van het vorige seizoen en stylist Djamilla Smits is nieuw, maar kennen jullie misschien nog wel van de Grote Tuinverbouwing.

Zij helpen mensen, die het niet zelf lukt, aan een nieuw interieur. Djamilla weet als geen ander een interieur om te toveren in een nieuw THUIS en Albert komt door zijn brede technische inzicht met de meest creatieve verbouw oplossingen.

Traprenovatie

Omdat een (t)huis niet af is door zonder een nette trap, is ProStairs dit jaar weer gevraagd om de trappen onderhanden te nemen. Djamilla ontwerpt natuurlijk het hele interieur, maar voor de trap vraagt ze altijd het advies van onze trapspecialist / stylist Guido Hop. Hij weet als géén ander hoe je van een saaie trap, een echte blikvanger maakt, en dat vaak nog binnen het beperkte budget en de bijna onmogelijk strakke planning.

Strakke planning van de grote Huisverbouwing

Een aflevering van de Grote Huisverbouwing wordt doorgaans in één week opgenomen, dus hebben ze vanzelfsprekend met een héél strakke planning te maken. Gelukkig neemt ProStairs voor de Grote Huisverbouwing de renovatie of restyling van alle trappen voor zijn rekening, want wij doen een traprenovatie vaak binnen één dag. Hoe dan? Hoor ik je denken. ProStairs werkt met overzettreden, deze worden in onze fabriek helemaal voorbereid, onze zeer bekwame trap monteur, hoeft de treden dan alleen nog maar ter plekke op te meten, te zagen en monteren. Zij blij, wij blij, Iedereen blij.

Seizoen 2, aflevering 1: Amsterdam

PVC trapbekleding Grand Combin
PVC traprenovatie in de grote Huisverbouwing

Hier hebben we de trap bekleed met PVC-Swiss overzettreden in de kleur Grand Combin met zwarte contrasterend veiligheidsprofiel en witte HPL stootborden. Deze kleur hebben we gekozen omdat deze net iets afsteekt bij de rustige houtlook vloer. Als de trap dezelfde kleur zou hebben zou wat saaier zijn. Wil je meer informatie over PVC traprenovatie – klik hier

Seizoen 2, aflevering 3: Heerlen

Eiken - traprenovatie van hout in de grote Huisverbouwing
Eiken – traprenovatie van hout in de grote Huisverbouwing

Hier hebben we de trap bekleed met Eiken overzettreden met zwarte contrasterende HPL stootborden. Samen met de zwart geschilderde zijkanten en leuningen is dit een moderne warme trap geworden. Deze eiken treden kan je behandelen als elk ander eiken meubelstuk, dus minimaal onderhoud. Wil je meer informatie over Eiken traprenovatie – klik hier

Seizoen 2, aflevering 4: Lelystad

Deze open trap is gerenoveerd / gerestyled met HPL Laminaat overzettreden in het decor ‘Rusty Iron Ocean’ een soort van verweerd blauwstaal. De trap krijgt hierdoor een stoere industriële uitstraling. Met zwart veiligheidsprofiel, geschilderde zijkanten, trapboom en leuningen past deze trap bij de laatste woontrends. Deze trap is onderhoudsvriendelijk en makkelijk schoon te houden. – klik hier

Seizoen 2, aflevering 5 & 6: Nijkerk

Hier is de oude metalen trap eerst verwijderd en vervangen door een kale nieuwbouwtrap, daarna is deze trap helemaal gerestyled met HPL-Laminaat met marmer decor ‘Levanto Marble White’ met zwart veiligheidsprofiel en in Patina Groen geschilderde stootborden en zijwangen. De trap krijgt hierdoor een klassieke uitstraling. Deze trap is onderhoudsvriendelijk en makkelijk schoon te houden. – klik hier

Seizoen 2, aflevering 7: Bergschenhoek

Deze week in de Grote Huisverbouwing zijn Albert en Djamilla op bezoek bij Kim die sinds twee jaar in Bergschenhoek woont. Ze komen binnen in een heel rustige omgeving. Ondanks dat het huis er zo netjes uitziet en Kim al veel heeft geprobeerd, is ze toch niet tevreden met de inrichting van haar huis. Gelukkig weten Djamilla en Albert hier wel raad mee en gaan ze ervoor zorgen dat het complete gevoel van het huis dat Kim mist er wel gaat komen! Ook de trap wordt onderhanden genomen en niet een beetje ook. Ze gaan helemaal los met onze exclusive lijn en hebben gekozen voor écht Italiaans runderleer in de kleur ‘Quarzo’. Een lederen traprenovatie is helemaal van deze tijd, het voelt zachter en warmer als je erover loopt en heeft een heel luxe uitstraling. Leer is wel een natuurproduct, en heeft dus wel wat ‘liefde’ nodig. Dit hoeft trouwens maar een paar keer per jaar. De neuslijsten zijn zwart gepoedercoat en de nieuwe witte stootborden zijn van HPL. Een prachtig eindresultaat.

Kijk verder op Pinterest

Traprenovatie advies aan huis of in onze showroom

Traprenovatie waarom zou u dat doen? Wanneer uw trap een doorn in het oog is, maar u niet dagen in de rommel wilt zitten voor een compleet nieuwe trap, denk dan eens aan traprenovatie. Door overzettreden te plaatsen over uw huidige trap krijgt u doorgaans binnen 1 dag een compleet nieuwe uitstraling.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lichte eiken treden met een donker stootbord. Dat kan van eiken met een andere kleur olie, maar u kunt ook kiezen voor een stoer zwart stootbord van HPL. Zo zorg je voor contrast en wordt uw trap niet een saaie massief houten trap. Zwart zie tegenwoordig trouwens ook veel terug in allerlei moderne interieurs met zwart stalen deuren, lampen en meubels of keukens. Hoe gaaf is het dan dat de trap daar mee matcht?

Vind u het lastig om het u voor te stellen of te kiezen? Maak een afspraak met onze styliste voor persoonlijk advies aan huis. Of kom langs in onze showroom!