fbpx

De Grote Huisverbouwing Seizoen 5

Nieuw - Grote Huisverbouwing - Seizoen 5

De Grote Huisverbouwing met ProStairs traprenovatie

Na het succes van de vorige seizoenen gaan wij natuurlijk door met de samenwerking. ProStairs traprenovatie is dit seizoen weer verantwoordelijk voor de renovaties van de trappen. Zo kunnen jullie ook meegenieten van de nieuwste innovaties en de nieuwe decors voor traprenovaties. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. We proberen samen met de stylistes de mooiste combinaties te realiseren voor de kandidaten. Om ze elke keer weer te verbazen met een prachtig eindresultaat. We proberen ook dit seizoen weer de meest bijzonder decors uit te lichten zoals Leer, PVC en misschien zelfs natuursteen op de trap.

Bij de grote HuisVerbouwing proberen we mensen die door hun bijzondere situatie het zelf niet lukt hun huis te verbouwen te helpen aan een nieuw interieur. Dit jaar is er een heel nieuw team stylistes en klusjesmannen. Die je gaandeweg zult leren kennen. Ik zal ze alvast even kort voorstellen.

  • Ivo Putman neemt de centrale presentatie voor zijn rekening. Hij ontmoet de bewoners, hoort hun wensen en begeleidt ze tot aan de onthulling.
  • Ad Spendel is de klusser met ruim 40 jaar ervaring! Hij klust er lustig op los en geeft veel praktische tips voor thuis.
  • Laura Kleijwegt zorgt voor verfrissende make-overs waarbij de bewoners zich direct thuis voelen.

Traprenovatie

Omdat een (t)huis niet af is door zonder een nette trap, is ProStairs dit jaar weer gevraagd om de trappen onderhanden te nemen. Djamilla ontwerpt natuurlijk het hele interieur, maar voor de trap vraagt ze altijd het advies van onze trapspecialist / stylist Guido Hop. Hij weet als géén ander hoe je van een saaie trap, een echte blikvanger maakt, en dat vaak nog binnen het beperkte budget en de bijna onmogelijk strakke planning.

Strakke planning van de grote Huisverbouwing

Een aflevering van de Grote Huisverbouwing wordt doorgaans in één week opgenomen, dus hebben ze vanzelfsprekend met een héél strakke planning te maken. Gelukkig neemt ProStairs voor de Grote Huisverbouwing de renovatie of restyling van alle trappen voor zijn rekening, want wij doen een traprenovatie vaak binnen één dag. Hoe dan? Hoor ik je denken. ProStairs werkt met overzettreden, deze worden in onze fabriek helemaal voorbereid, onze zeer bekwame trap monteur, hoeft de treden dan alleen nog maar ter plekke op te meten, te zagen en monteren. Zij blij, wij blij, Iedereen blij.

Seizoen 5, aflevering 2: Hoogkarpsel

In de tweede aflevering mag het team naar Hoogkarspel, hier wonen Ed en Liënne die al jaren getrouwd zijn. Ze wonen al een tijdje in deze woning en zijn er erg tevreden mee, alleen vinden ze dat het wel een grote opknapbeurt nodig heeft en hebben daarom de hulp van De Grote Huisverbouwing ingeschakeld.
In deze prachtige woning hebben we een HPL laminaat in een walnootlook in het decor ‘Suleiman Juz’ aangelegd. Ed en Liënne zijn erg bij met het nieuwe interiuer waaronder de nieuwgerenoveerde trap.

 

Seizoen 5, aflevering 3: Emmeloord

In de derde aflevering van De Grote Huisverbouwing is het team in Emmeloord geweest. Hier wonen Johan en Petra al 20 jaar en ze vindt dat het tijd word voor wat nieuws in huis. Guido en Laura hebben samen gekozen voor een echte natuursteen, zodat deze trap de eyecatcher word van het huis.

Seizoen 5, aflevering 4: IJmuiden

Esmee is onlangs verhuisd naar een klassiek pand in IJmuiden. Ze voelde zich meteen thuis, ondanks dat er wel het een en ander moest gebeuren en daarom heeft ze hulp ingeschakeld van De Grote Huisverbouwing.
In deze woning is gekozen voor een echte eikenhouten trap om de stijl van deze woning ook klassiek te houden. Om de kleur wel fris en licht te houden is er gekozen voor de ‘White 5 procent’, hier zit namelijk een brocante whitewash effect in.

Seizoen 5, aflevering 5: Arnhem

Het team mag deze aflevering naar Arnhem, daar woont Chantal al 20 jaar en ze vindt het tijd voor wat verandering. Wij hebben de taak gekregen om een warmere sfeer in het huis te brengen zonder te veel kleur te gebruiken.
De trap die het is geworden, is de HPL “Arowana Black”. Dit is een erg donkere trap en daarom hebben we onder elke treden LED-verlichting geplaatst. Dit geeft een erg warm gevoel en draagt ook bij aan de veiligheid.

 

Seizoen 5, aflevering 6: Numansdorp

Voor de zesde aflevering zijn we in Numansdorp bij Ad en Heleen thuis. Ze zijn dol gelukkig op hun huis en als het om verbouwen gaat, doen ze zoveel mogelijk zelf. Voor deze grote verbouwing hebben ze hulp gevraagd aan De Grote Huisverbouwing die het huis gaat omtoveren tot iets unieks. De smalle trap is gerenoveerd met een Woven structuur in de kleur “Radient Rotan” met witte HPL-stootborden. Dit is eigenlijk een PCV, maar doordat hij gevlochten is, geeft het de uitstraling van vloerbedekking, maar met de voordelen van een PVC trap.

 

 

Seizoen 5, aflevering 7: Heerhugowaard

Elwin woont al ruim 20 jaar in Heerhugowaard samen met zijn 2 dochters. Ze hebben met zijn drieën al vaak geprobeerd om een warmere sfeer in het huis te brengen, maar dat is niet goed gelukt. Nu is het de taak aan De Grote Huisverbouwing om deze woning weer helemaal als een echt warm thuis te laten voelen. Daarom hebben wij ervoor gekozen om een HPL-trap in de kleur ‘Palmyra Marble’ te installeren. Elwin en zijn dochters zijn erg blij met het eindresultaat en ervaren weer een echt warm gevoel in huis.

 

Seizoen 5, aflevering 8: Oene

Esther en Aschwin zijn samen 3 jaar geleden naar Oene verhuisd. Ze hebben toen een oude boerderij gekocht en wilden het helemaal omtoveren tot iets nieuws. De Grote Huisverbouwing heeft gekozen voor lichte meubels, zodat het mooi past bij de grijze PVC vloer past en het huis één geheel te maken. De wens was om wat meer natuurlijke materialen te gebruiken, daarom hebben wij voor onze PVC “Monte Rosa” trap gekozen. Deze trap heeft een houtlook en past daarom ook bij de rest van het interieur.

Kijk verder op Pinterest

Traprenovatie advies aan huis of in onze showroom

Traprenovatie waarom zou u dat doen? Wanneer uw trap een doorn in het oog is, maar u niet dagen in de rommel wilt zitten voor een compleet nieuwe trap, denk dan eens aan traprenovatie. Door overzettreden te plaatsen over uw huidige trap krijgt u doorgaans binnen 1 dag een compleet nieuwe uitstraling.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lichte eiken treden met een donker stootbord. Dat kan van eiken met een andere kleur olie, maar u kunt ook kiezen voor een stoer zwart stootbord van HPL. Zo zorg je voor contrast en wordt uw trap niet een saaie massief houten trap. Zwart zie tegenwoordig trouwens ook veel terug in allerlei moderne interieurs met zwart stalen deuren, lampen en meubels of keukens. Hoe gaaf is het dan dat de trap daar mee matcht?

Vind u het lastig om het u voor te stellen of te kiezen? Maak een afspraak met onze styliste voor persoonlijk advies aan huis. Of kom langs in onze showroom!