fbpx

De Grote Huisverbouwing Seizoen 4

Nieuw - Grote Huisverbouwing - Seizoen 4

De Grote Huisverbouwing met ProStairs traprenovatie

Na het succes van de vorige seizoenen gaan wij natuurlijk door met de samenwerking. ProStairs traprenovatie is dit seizoen weer verantwoordelijk voor de renovaties van de trappen. Zo kunnen jullie ook meegenieten van de nieuwste innovaties en de nieuwe decors voor traprenovaties. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. We proberen samen met de stylistes de mooiste combinaties te realiseren voor de kandidaten. Om ze elke keer weer te verbazen met een prachtig eindresultaat. We proberen ook dit seizoen weer de meest bijzonder decors uit te lichten zoals Leer, PVC en misschien zelfs natuursteen op de trap.

Bij de grote HuisVerbouwing proberen we mensen die door hun bijzondere situatie het zelf niet lukt hun huis te verbouwen te helpen aan een nieuw interieur. Dit jaar is er een heel nieuw team stylistes en klusjesmannen. Die je gaandeweg zult leren kennen. Ik zal ze alvast even kort voorstellen.

  •  Ivo Putman neemt de centrale presentatie voor zijn rekening. Hij ontmoet de bewoners, hoort hun wensen en begeleidt ze tot aan de onthulling.
  • Ad Spendel is de klusser met ruim 40 jaar ervaring! Hij klust er lustig op los en geeft veel praktische tips voor thuis.
  • Sarkar (Ambacht Totaalbouw) is de aannemer die het grote sloop- en breekwerk voor zijn rekening neemt. Daarna houdt hij zich bezig met de opbouw met o.a. stuc-en spuitwerk.

Verder zijn er dit seizoen twee stylisten te zien in het programma:

  • Greetje Lageschaar werkt het liefst met hergebruikte materialen, ze geeft oude meubels een twist en laat op een stijlvolle manier zien dat je oud en nieuw heel goed kunt combineren.
  • Laura Kleijwegt zorgt voor verfrissende make-overs waarbij de bewoners zich direct thuis voelen.

Traprenovatie

Omdat een (t)huis niet af is door zonder een nette trap, is ProStairs dit jaar weer gevraagd om de trappen onderhanden te nemen. Djamilla ontwerpt natuurlijk het hele interieur, maar voor de trap vraagt ze altijd het advies van onze trapspecialist / stylist Guido Hop. Hij weet als géén ander hoe je van een saaie trap, een echte blikvanger maakt, en dat vaak nog binnen het beperkte budget en de bijna onmogelijk strakke planning.

Strakke planning van de grote Huisverbouwing

Een aflevering van de Grote Huisverbouwing wordt doorgaans in één week opgenomen, dus hebben ze vanzelfsprekend met een héél strakke planning te maken. Gelukkig neemt ProStairs voor de Grote Huisverbouwing de renovatie of restyling van alle trappen voor zijn rekening, want wij doen een traprenovatie vaak binnen één dag. Hoe dan? Hoor ik je denken. ProStairs werkt met overzettreden, deze worden in onze fabriek helemaal voorbereid, onze zeer bekwame trap monteur, hoeft de treden dan alleen nog maar ter plekke op te meten, te zagen en monteren. Zij blij, wij blij, Iedereen blij.

Seizoen 4, aflevering 1+2: VELP

In de eerste aflevering ontmoet Ivo Mirjam, een alleenstaande moeder met vier puberzoons. Door het overlijden van haar man, is de tijd in het verouderde huis stil blijven staan. Het team schiet te hulp en gaat aan de slag in de badkamer, woonkamer, hal, toilet en slaapkamers. De klus is zo groot dat zowel afl. 1 en 2 in het teken staan van deze grootste verbouwing.

Seizoen 4, aflevering 3: Reeuwijk

In aflevering 3 gaan Ivo, Laura, Sarkar, Ad en het hele team aan de slag in Reeuwijk. Hier woont Elly al 43 jaar in een prachtige groene omgeving. Haar man heeft dit, met haar hulp, grotendeels zelf gebouwd. Nu verblijft haar man door ziekte in een verzorgingshuis en heeft Elly de hulp van het team van De Grote Huisverbouwing ingeroepen. Daar gaan ze natuurlijk maar al te graag mee van start!

In het interieur zoekt Elly warmte. Zo houdt ze van warme tinten in de meubels en een natuurlijke look door gebruik te maken van hout en groen. Ook spreekt een Scandinavische stijl haar enorm aan. Laura gaat de uitdaging graag aan! Door gebruik te maken van een PVC vloer met houtlook, een ruime bank neer te zetten en een roomdivider te plaatsen met een openhaard erin ziet de woonkamer er weer uit als een warm nest. Precies wat Elly zoekt!

Er staat ook nog een verassing voor Elly te wachten. Niet alleen de woonkamer, de hal en trap worden aangepakt, ook het oude kantoortje wordt omgetoverd tot prachtige garderobe en het toilet krijgt een complete make-over. Natuurlijk kunnen de vakantie trofeeën van Elly en haar man niet ontbreken. Waar de trofeeën terug te vinden zijn? …

 

Seizoen 4, aflevering 5: Almere

Een gezellige woonkamer

Loïs en Dave zijn een jong koppel uit Almere. Recentelijk hebben zij een huis gekocht waar zij nu samen met hun zoontje Siem van 2,5 jaar wonen. Voor de gezondheid van Dave is het gezin vaak thuis, nu moet het alleen nog echt als een thuis aanvoelen. Het huis is ingericht, maar er ontbreekt warmte en sfeer, daar komt ons team in beeld!

Een grote wens van Loïs is om een open haard in huis te hebben. Laura heeft een chic exemplaar in het interieur verwerkt dat werkt op bio-ethanol. Hierdoor is het hebben van een rookkanaal verleden tijd. Dan het onmisbare wijnvat die opgefleurd is erbij en voilà! Ze creëren samen een onwijs gezellige hoek. Omdat Loïs en Dave veel thuis zijn is de drive om er een prettig huis van te maken extra sterk. Met modern/klassieke wensen gaat het team op pad en maken ze er een warm huis van met aardetinten, veel lichtinval en uitnodigend meubilair.

Schatkamer onder de trap

   

De trap in het huis was volledig open, voor zoontje Siem is de open trap eng. Daarom maakt Ad de trap dicht, zodat ook hij op den duur zelf de trap op kan. Er wordt gewerkt met HPL. Dit is een stevig en goed bewerkbaar materiaal dat verkrijgbaar is in verschillende looks. Hierdoor krijgt de trap een luxe uitstraling. Onder de trap klust Ad een wijnkast in elkaar. Hierin kunnen veel verschillende wijnen worden opgeslagen, wat perfect aansluit op de hobby van Dave.

Kijk verder op Pinterest

Traprenovatie advies aan huis of in onze showroom

Traprenovatie waarom zou u dat doen? Wanneer uw trap een doorn in het oog is, maar u niet dagen in de rommel wilt zitten voor een compleet nieuwe trap, denk dan eens aan traprenovatie. Door overzettreden te plaatsen over uw huidige trap krijgt u doorgaans binnen 1 dag een compleet nieuwe uitstraling.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lichte eiken treden met een donker stootbord. Dat kan van eiken met een andere kleur olie, maar u kunt ook kiezen voor een stoer zwart stootbord van HPL. Zo zorg je voor contrast en wordt uw trap niet een saaie massief houten trap. Zwart zie tegenwoordig trouwens ook veel terug in allerlei moderne interieurs met zwart stalen deuren, lampen en meubels of keukens. Hoe gaaf is het dan dat de trap daar mee matcht?

Vind u het lastig om het u voor te stellen of te kiezen? Maak een afspraak met onze styliste voor persoonlijk advies aan huis. Of kom langs in onze showroom!