fbpx

Eikenhout – Charcoal

Traptreden Eikenhout

Past een traprenovatie met eikenhout in uw interieur?

Of een traprenovatie met eikenhout in uw interieur past, hangt af van uw persoonlijke voorkeur en de stijl van uw interieur. Eikenhout heeft een warme en natuurlijke uitstraling en past goed bij verschillende interieurstijlen, zoals landelijk, klassiek, modern of Scandinavisch. Het kan ook worden afgewerkt in verschillende kleuren en afwerkingen, zoals licht of donker, geolied en/of geborsteld, om bij uw interieur te passen.

Als u twijfelt of een traprenovatie met eikenhout past bij uw interieur, kunt u ons altijd inschakelen voor advies. Wij kunnen u helpen om te bepalen welke afwerking en kleur het beste bij uw interieur passen en welke andere elementen u kunt toevoegen om uw traprenovatie naadloos te integreren in uw interieur.

Eikenhout Charcoal

Een traptrede gekleurd in de donkere oliekleur ‘Charcoal’ kan goed passen bij verschillende interieurstijlen, afhankelijk van hoe het wordt gecombineerd met andere elementen. Over het algemeen kan een donkere eiken traptrede goed passen in interieurs met een warme en klassieke uitstraling, zoals:

 1. Landelijk: Een donkere eiken traptrede kan goed passen in een landelijk interieur, waarin natuurlijke materialen en warme kleuren centraal staan. Het kan mooi worden gecombineerd met houten balken, stenen muren, en rustieke accessoires.
 2. Klassiek: Een donkere eiken traptrede past ook goed bij een klassiek interieur, waarin elegantie en symmetrie centraal staan. Het kan worden gecombineerd met andere klassieke elementen, zoals antieke meubels, kristallen kroonluchters, en zware gordijnen.
 3. Scandinavisch: Een donkere eiken traptrede kan ook mooi passen in een Scandinavisch interieur, waarin lichte kleuren en natuurlijke materialen centraal staan. Het kan worden gecombineerd met lichte muren, witte meubels, en minimalistische accessoire

4 redenen om te kiezen voor traptreden van eikenhout

 1. Duurzaamheid: Eikenhout is een zeer duurzaam en slijtvast houtsoort, wat betekent dat het bestand is tegen veelvuldig gebruik en de tand des tijds goed doorstaat. Het is daarom een populaire keuze voor traptreden, omdat deze vaak veelvuldig worden gebruikt en belast.
 2. Uitstraling: Eikenhout heeft een mooie en natuurlijke uitstraling en geeft trappen een klassieke en tijdloze uitstraling. Het kan ook worden afgewerkt in verschillende kleuren en afwerkingen om juist bij uw interieur te passen.
 3. Veiligheid: Eikenhout heeft van nature een goede grip en biedt daardoor extra veiligheid bij het beklimmen en afdalen van trappen. Het is minder glad dan sommige andere houtsoorten en heeft minder kans op splinteren.
 4. Onderhoud: Eikenhout is relatief gemakkelijk te onderhouden en schoon te houden. Regelmatig schoonmaken met een zachte doek en af en toe opnieuw lakken of oliën kan helpen om de traptreden er als nieuw uit te laten zien en de levensduur te verlengen.

Kortom, traptreden van eikenhout bieden niet alleen een mooie uitstraling, maar ook duurzaamheid, veiligheid en gemakkelijk onderhoud.

Wat zijn de 4 voordelen van traprenovatie?

 1. Verbeterde uitstraling: Een traprenovatie kan de uitstraling van uw trap verbeteren en uw hele huis een nieuwe look geven. U kunt ervoor kiezen om uw trap te bekleden met nieuwe materialen, die beter passen bij uw interieur en stijl.
 2. Veiligheid: Een traprenovatie kan ook bijdragen aan de veiligheid van uw trap. Een nieuwe bekleding kan bijvoorbeeld een betere grip bieden, waardoor de kans op uitglijden en vallen wordt verminderd.
 3. Duurzaamheid: Een traprenovatie kan de levensduur van uw trap verlengen en ervoor zorgen dat uw trap nog vele jaren meegaat. Het kan voorkomen dat er meer schade of slijtage optreedt, wat op de lange termijn kosten kan besparen.
 4. Waardevermeerdering: Een traprenovatie kan ook de waarde van uw huis verhogen. Een vernieuwde trap ziet er aantrekkelijk uit voor potentiële kopers en kan dus een goede investering zijn als u van plan bent uw huis te verkopen.

Kortom, traprenovatie biedt verschillende voordelen, waaronder een verbeterde uitstraling, veiligheid, duurzaamheid en waardevermeerdering.

Wilt u meer weten ga dan verder naar meer info of check ons op Pinterest

Wij helpen u met de traprenovatie die bij u past

Traprenovatie waarom zou u dat doen? Wanneer uw trap een doorn in het oog is, maar u niet dagen in de rommel wilt zitten voor een compleet nieuwe trap, denk dan eens aan traprenovatie. Door overzettreden te plaatsen over uw huidige trap krijgt u doorgaans binnen 1 dag een compleet nieuwe uitstraling.

ProStairs biedt u de grootste collectie aan materialen en kleuren. Alles wordt in eigen huis gefabriceerd waardoor wij u een duurzaam product kunnen aanbieden.